Команда Путіна почала потужно мстити союзникам України
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна почала потужно мстити союзникам України

Команда Путіна почала потужно мстити союзникам України
Джерело:  online.ua

Росія продовжує масову висилку дипломатів союзників України з країни. У МЗС РФ заявили про висилку п'яти дипломатів Польщі за те, що "Варшава підспівує адміністрації США".

Джерело: МЗС РФ

У команді російського президета Володимира Путіна назвали рішення вислати 5 польських дипломатів "відповіддю" на висилку з Польщі трьох російських дипломатів. Однак в Польщі трьох російських дипломатів оголосили персонами нон грата, оскільки вони порушили умови дипломатичного статус і діяли на шкоду республіці, а польських дипломатів висилають з Росії в якості помсти за "ворожі дії США".

"Звернули увагу, як в Варшаві підспівують адміністрації США, зажадавши від'їзду з Польщі трьох російських дипломатів. У свою чергу, з Росії будуть видворені п'ять польських дипломатів", - вказали в російському дипвідомстві.

Реакція Польщі на висилку дипломатів з Росії

У МЗС Польщі кажуть, що ще не отримували офіційної інформації з Москви про висилку польських дипломатів. Але в Варшаві запевнили, що спокійно чекають цього рішення команди Путіна.

До цього польське міністерство викликало російського посла Сергія Андрєєва в МЗС. Причиною виклику стала небезпечна ситуація зі стягуванням російських військ до кордонів України.

Нові санкції США проти Росії

Білий дім ввів нові санкції проти Росії 15 квітня. Під них потрапили понад 30 фізосіб і компаній, які звинувачуються в спробах втручання в останні президентські вибори і інші ворожі дії. Крім того, вісім фізичних і юридичних осіб було внесено до списку санкцій у зв'язку з Кримом - вони причетні до окупації півострова і порушень прав людини в Криму, в тому числі в СІЗО в Сімферополі.

Нові санкції США проти Росії також передбачають:

  • висилку 10 представників дипломатичної місії Москви у Вашингтоні;

  • рестрикції проти 32 росіян і організацій;

  • санкції проти 6 російських технологічних компаній.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?