Байден відповість Путіну за висилку американських дипломатів з Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден відповість Путіну за висилку американських дипломатів з Росії

Байден відповість Путіну за висилку американських дипломатів з Росії
Джерело:  online.ua

Держдеп США назвав ескалацією санкції Росії проти 10 американських дипломатів, яких Москва вирішила вислати з РФ у відповідь на американські санкції. У Вашингтоні попередили команду президента Росії Володимира Путіна, що США залишають за собою право відповісти Росії.

Джерело: CNN

Представник Держдепу США висловив жаль через відповідь Росії на нові американські санкції. Він підкреслив, що санкції США проти Росії були пропорційними і обгрунтованими, але Москва новими санкціями вирішила піти на ескалацію.

"Наші недавні дії були пропорційними і придатними. Не в наших інтересах потрапити в цикл ескалації, але ми залишаємо право відповісти на будь-які відповідні російські заходи", - відреагували в Держдепі США на висилку американських дипломатів з Росії.

Росія висилає дипломатів США

Про висилку 10 американських дипломатів з Росії стало відомо напередодні. У МЗС РФ, крім них, запропонували і послу США Джону Саллівану відправитися до Вашингтона "на консультації", що фактично означає і його висилку з РФ.

Крім того, російська влада загрожує команді Байдена застосуванням болючих заходів для американського бізнесу. Правда, поки нові санкції Росії проти США звучать в звичному для Кремля тоні шантажу і погроз. У МЗС РФ заявляють, що ці санкції проти американського бізнесу Москва поки тримає про запас.

Зокрема, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров анонсував, що в Росії можуть заблокувати діяльність американських фондів, які, на думку Кремля, втручаються в російську зовнішню політику.

Нові санкції США проти Росії

США ввели нові санкції проти Росії 15 квітня. Причина - причетність команди Путіна до втручання у вибори президента 2020 року і хакерська атака SolarWinds.

Нові санкції США проти Росії передбачають:

  • висилку 10 представників дипломатичної місії Москви у Вашингтоні;

  • рестрикції проти 32 росіян і організацій;

  • санкції проти 6 російських технологічних компаній.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?