Команда Путіна висилає американського посла та 10 дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна висилає американського посла та 10 дипломатів

Команда Путіна висилає американського посла та 10 дипломатів
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна рекомендує послу США у Росії Джону Саллівану поїхати на консультації у Вашингтон. Окрім того, ще 10 американським дипломатам російська влада радить залишити Москву.

Джерело: "Коммерсантъ"

Чому РФ висилає посла й дипломатів США

Очільник Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров під час брифінгу заявив, що висилка дипломатів це російська відповідь на нові американські санкції.

Як стверджує глава дипломатичного відомства, послу США Джону Саллівану рекомендують відправитися "додому, на консультації". Фактично це означає, що офіційна Москва вирішила вислати американського посла. Окрім того, ще 10 американським дипломатам радять залишити столицю Росії.

Команда Путіна погрожує санкціями для бізнесу

Сергій Лавров також публічно почав погрожувати, що російська влада може застосувати болючі заходи для американського бізнесу, але наразі триматиме їх про запас.

Зокрема, офіційна Москва може заблокувати діяльність американських фондів, які, на її переконання, втручаються в російську зовнішню політику.

Що відомо про нові санкції США проти РФ

15 квітня адміністрація США вирішила ввести нові санкції проти Російської Федерації. Американський лідер Джо Байден підписав відповідний указ про нові рестрикції щодо Кремля.

Варто звернути увагу на те, що головною причиною введення санкцій стало звинувачення США щодо причетності команди Володимира Путіна до втручання у вибори президента 2020 року. Це стало відповіддю на “передбачувані неправомірні дії”.

Окрім того, серед претензій Білого дому - хакерська атака на SolarWinds та спроба зриву президентських виборів в цілому.

США ввела такі санкції:

  • висилка 10 представників дипломатичної місії Москви у Вашингтоні;

  • рестрикції проти 32 росіян та організацій;

  • санкції проти 6 російських технологічних компаній.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?