Євросоюз хоче створити у Молдові центр для боротьби з контрабандою зброї з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз хоче створити у Молдові центр для боротьби з контрабандою зброї з України

Євросоюз хоче створити у Молдові центр для боротьби з контрабандою зброї з України
Джерело:  online.ua

Євросоюз створить у Молдові центр для боротьби з організованою злочинністю, зокрема з контрабандою зброї з України.

Джерело: AFP

ЄС перешкоджатиме контрабанді зброї з України

Комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоханссон оголосила про створення Центру підтримки ЄС у сфері внутрішньої безпеки та управління кордонами на зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС, на якій були присутні міністри з України та Молдови.

Зустріч була зосереджена на загрозі контрабандного вивезення зброї, багато з якої поставляється із Заходу, з України для оснащення злочинних угруповань у Європі.

З досвіду попередньої війни в колишній Югославії ми все ще маємо проблеми з торгівлею вогнепальною зброєю звідти організованим злочинним групам, що сприяє насильству в злочинних мережах Європейського Союзу, – сказала Йоханссон.

Комісар сказала, що хаб буде «єдиним вікном», що дозволить Європолу обмінюватися інформацією, а прикордонній агенції ЄС Frontex підтримувати управління кордонами та виявлення торгівлі вогнепальною зброєю.

Він також буде спрямований на протидію торгівлі людьми.

Міністр міграції Швеції Андерс Ігеман заявив, що більша частина зброї, яка постачається в Україну, залишається в руках українських військових, і "лише обмежена кількість тієї зброї, яка використовувалася у війні, насправді може бути використана організованою злочинністю пізніше".

Але "ми повинні мати заходи контролю над потоком зброї після війни в Україні", - сказав він.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Frontex Айя Кална сказала, що Молдова була обрана для хабу, "тому що саме тут може відбуватися здебільшого торгівля зброєю".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?