Євросоюз і Британія бойкотуватимуть виступи Лаврова на саміті G20
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз і Британія бойкотуватимуть виступи Лаврова на саміті G20

Євросоюз і Британія бойкотуватимуть виступи Лаврова на саміті G20
Джерело:  online.ua

Велика Британія та ЄС планують бойкотувати російського очільника МЗС Сергія Лаврова на саміті G20 і заохочують союзників покидати зустрічі, коли виступатиме делегація Москви.

Джерело: The Telegraph

На зустрічі Великої двадцятки союзники бойкотуватимуть РФ

Джерела видання в ЄС сказали, що зроблять «усе можливе», щоб ізолювати Росію на саміті, який пройде наступного тижна на Балі та де не буде присутній Володимир Путін.

Натомість російський президент відправив Лаврова, міністра закордонних справ, якого західні країни уникатимуть на саміті.

Ми намагаємося працювати з партнерами, щоб дуже, дуже, дуже чітко показати, що міжнародна спільнота думає про всі ці злочини, звірства та незаконні дії Росії. Це також означає відмовляти їх зустрічатися з Лавровим або будь-ким, хто очолює російську делегацію, або змушувати людей виходити, коли Росія виступає. Сполучене Королівство не зацікавлене в координації з ЄС зовнішньої політики в цілому, але в цьому питанні ми маємо однакову мету і взаємно посилюємо наші зусилля, - сказав речник Служби закордонних справ ЄС.

Британія я та ЄС планують протистояти Москві через її незаконне вторгнення в Україну та закликають до деескалації конфлікту.

Війна в Україні займе центральне місце на Балі, - сказало виданню джерело в французькому офісі президента.

Джерело повідомило, що саміт не буде «звичайним».

Є можливість надіслати послання миру. Буде коаліція, а Росія ізольована, - сказало джерело.

Один чиновник ЄС сказав: «Це добре, прямо протистояти Росії. Лавров, як і раніше, почує, наскільки Росія ізольована».

Незважаючи на повідомлення про те, що Вашингтон наполягав на тому, щоб Київ був більш відкритим до мирних переговорів з Росією, європейці дадуть зрозуміти, що будь-які переговори мають вестися на умовах, прийнятних для України.

Завтра в Україні буде мир, якщо Росія припинить війну, але України не буде, якщо Україна припинить війну. Не час для війни, але ми зрозуміли, що без України нічого не можна зробити. Україна має вирішити, коли вони хочуть вести переговори, – сказав чиновник.

Але джерела визнали побоювання, що Китай і Росія працюватимуть разом, щоб пом'якшити будь-яку спільну заяву, яка закликає до деескалації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?