Україна не братиме участі в саміті G20 за присутності Путіна — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна не братиме участі в саміті G20 за присутності Путіна — Зеленський

Україна не братиме участі в саміті G20 за присутності Путіна — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна не братиме участі у саміті G20, якщо там буде російський президент Володимир Путін.

Джерело: пресконференція Зеленського з президенткою Греції Катериною Сакелларопулу

Зеленський назвав умову участі України у саміті G20

Позиція моя особисто і позиція України була в тому, що якщо лідер РФ братиме участь у саміті, Україна не буде, - сказав він.

За його словами, 3 листопада він телефоном розмовляв з президентом Індонезії Джоко Відодо, який знову запросив українського президента взяти участь у саміті лідерів Великої двадцятки.

У будь-якому випадку, ми сьогодні були знову запрошені. Ще раз подивимося — тут кілька днів залишилося, - додав він.

Нагадаємо, що саміт країн “Великої двадцятки” відбудеться 15-16 листопада на індонезійському острові Балі. Путін збирається особисто взяти у ньому участь, за словами президента Індонезії Джоко Відодо.

Раніше Індонезія заявляла про готовність організувати зустріч президента України Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна під час саміту G20.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк не виключив того, що президент України Володимир Зеленський може особисто відвідати саміт "Великої двадцятки", який пройде восени в Індонезії.

Міністри закордонних справ "Групи двадцяти" вже зустрілася 7 липня на острові Балі в Індонезії. Росія також брала участь у зустрічі, але деякі світові лідери, зокрема країн Великої сімки ігнорували представника РФ.

Вони не прийшли на вечерю зі всіма міністрами країн-членів G20 через присутність Сергія Лаврова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?