Путін хоче використати "зернову угоду" з метою шантажу на саміті G20
Категорія
Економіка
Дата публікації

Путін хоче використати "зернову угоду" з метою шантажу на саміті G20

Путін хоче використати "зернову угоду" з метою шантажу на саміті G20
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Путін має намір використати можливе продовження "зернової ініціативи" як спосіб отримати важелі впливу під час саміту Великої двадцятки, який відбудеться уже наступного місяця в Індонезії.

Джерело:  Reuters  з посиланням на свого інсайдера у ЄС

Журналісти дізналися про план Путіна щодо "зернової угоди"

Після повномасштабного вторгнення в Україну Росія створила загрозу масового голоду в низці країн світу. Однак "зернова угода", яку пудписали 22 липня 2022 року, дала можливість уникнути цього сценарію.
Анонімне джерело інформаційної агенції звертає увагу на те, що очільник Кремля, цілком можливо, буде присутній на саміті G20 на острові Балі, що стартує 15 листопада, хоча він досі офіційно не підтвердив, що буде брати в ньому участь.

У разі, якщо Путін все-таки з'явиться на цьому заході, це стане першим великим світовим самітом, який він відвідає разом з великими західними лідерами, зокрема – лідером Штатів Джо Байденом, від початку повномасштабної війни проти України.

Зернова угода буде центральною темою цього саміту G20, і всі намагатимуться переконати Путіна продовжити її, по суті, дозволити їй відтермінувати або продовжити її на довший термін... Це спосіб для росіян тримати карти в руках на саміті G20, але відтермінування або продовження на більш тривалий термін зернової угоди нічого їм не коштуватиме, - зазначає анонімне джерело.

За словами інсайдера, цілком можливо, що російський диктатор може відтермінувати угоду на чотири місяці, або навіть піде на триваліше продовження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?