У Німеччині поставки ППО Україні вважають важливішими за передачу танків
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині поставки ППО Україні вважають важливішими за передачу танків

У Німеччині поставки ППО Україні вважають важливішими за передачу танків
Джерело:  online.ua

За словами очільниці МЗС Німеччини Анналени Бербок, наразі поставки систем ППО Україні важливіші за передачу західних танків. 

Джерело: телеканал  phoenix

 У Німеччині не бачать необхідності у термінових поставках танків Україні

Цього тижня ми бачили, наскільки важлива ППО. На щастя, половину ракетних ударів по Києву вдалося перехопити - у тому числі завдяки нашим постачанням зброї, - зазначає Бербок.

Очільниця МЗС Німеччини наголосила, що саме тому, надання Україні сучасних систем ППО для закриття неба від кремлівської авіації, ракет та дронів буде тривати.

А ось постачання танків, на думку Бербок, зараз є другорядним питанням.

Танки, які так потрібні Україні, вже постачаються іншими країнами в рамках "кільцевих обмінів". Крім того, ЗСУ зараз використовують російські танки, які були захоплені під час просування української армії на схід, - наголошує Бербок.

На думку військового експерта Олега Жданова, українські пілоти зараз проходять тренування на американських військових літаках.

Після цього США мають передати ЗСУ сучасні винищувачі. Експерт вважає, що американські військові літаки можуть з'явитися у ЗСУ до кінця поточного року.

Взимку, я цілком допускаю, що у складі Повітряних сил ЗСУ можуть з'явитися американські літаки. Що це буде - F-15, F-16, F-18 - на сьогодні сказати практично неможливо, - зазначив Жданов.

Він додав, що з'являлася інформація про тренування українських пілотів на літаках F-15 або F-16. Точної інформації з цього питання поки немає.

Військовий експерт нагадав, що в оборонному бюджеті США передбачено 100 млн доларів на навчання пілотів ЗСУ явно не на МіГ і не на Су.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?