Шольц назвав ще одну причину відмови постачати танки Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц назвав ще одну причину відмови постачати танки Україні

Шольц назвав ще одну причину відмови постачати танки Україні
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що Німеччина не постачає до України танки західного зразка, зокрема тому, що влада враховує думку громадян, які не згодні з політикою санкцій та поставками зброї.

Джерело:  Welt

Шольц назвав причину відмови надавати західні танки

У Шольца запитали, чому він досі відмовляється постачати в Україну від танки західного зразка, попри те, що це може врятувати життя людей.

Круговим обміном Німеччина забезпечила поставку в Україну понад 100 танків, які можна було б там негайно використати: з Чехії, зі Словаччини, зі Словенії, з Греції. Матеріально-технічне забезпечення, запчастини, боєприпаси для цих танків російського чи пострадянського виробництва є в Україні. Намагаємося доставляти з інших країн.

Шольц знову повторив, що має принцип не діяти самотужки.

Мої враження від дискусій із громадянами: 20-30% не погоджуються ні з політикою санкцій, ні з поставками зброї. Серед них є виборці майже з усіх політичних напрямків. Дуже багато хто вважає правильним зважений курс влади. Тому думка дуже широка. Ми не повинні втрачати це з поля зору, якщо ми хочемо триматися разом як суспільство.

Він додав, що Німеччина підтримує Україну в міру своїх можливостей.

Після США Німеччина є одним із найсильніших прихильників України. Фінансово, гуманітарно, а також зі зброєю. Німеччина постачає дуже важливу в цій війні зброю – артилерію та протиповітряну оборону. Буквально кілька днів тому ми передали Iris-T, найсучасніший у світі комплекс ППО, якого немає навіть у нашому Бундесвері.

Нагадаємо, що раніше Шольц пояснював відмову постачати танки Україні тим, що боїться ескалації між Росією та НАТО.

До цього в Німеччині запропонували створити Європейський танковий консорціум, щоб розділити постачання бойових танків ще з 12 країнами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?