Президент Німеччини Штайнмаєр скасував візит до Києва з міркувань безпеки — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Німеччини Штайнмаєр скасував візит до Києва з міркувань безпеки — ЗМІ

Президент Німеччини Штайнмаєр скасував візит до Києва з міркувань безпеки — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр скасував запланований на 20 жовтня візит до Києва через обстріли Росією цивільної інфраструктури в українських містах.

Джерело: Bild

Штайнмаєр скасував візит до Києва через ракетні атаки РФ

Про візит президента в Київ домовлялися протягом тижнів. Канцелярія федерального президента аргументувала відмову «міркуваннями безпеки».

За інформацією видання, МЗС, МВС і органи безпеки Німеччини порадили федеральному президенту не їхати до Києва.

Рішення про скасування візиту було ухвалене у вівторок, але, за даними Bild, Штайнмаєр усе ж вирушить до України пізніше цього року. Водночас скасування візиту викликало роздратування в Києві.

Поки федеральний президент скасовує свій візит, є багато міжнародних дипломатів і гостей, які хочуть показати свою присутність у столиці прямо зараз, - цитує видання українське джерело.

Нагадаємо, що навесні українська сторона відмовилась приймати Штайнмаєра через його багаторічні тісні відносини з Росією, запросивши натомість федерального канцлера Олафа Шольца.

Шольц відмовився їхати в Київ, поки туди не приїде Штайнмаєр.

Влітку Зеленський нарешті запросив федерального президента відвідати українську столицю. Зазначається, що Штайнмаєр і Зеленський врегулювали розбіжності під час телефонної розмови.

Лише після російського вторгнення в Україну в лютому Штайнмаєр публічно визнав свої помилки щодо РФ.

Моя прихильність Nord Stream 2 була явною помилкою. Ми трималися за мости, в які Росія вже не вірила і про які нас попереджали наші партнери, - сказав він тоді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?