Євросоюз може затвердити передачу Україні мільйона снарядів – Handelsblatt
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз може затвердити передачу Україні мільйона снарядів – Handelsblatt

Євросоюз може затвердити передачу Україні мільйона снарядів – Handelsblatt
Джерело:  online.ua

Деякі держави Євросоюзу прагнуть уточнити свою ініціативу щодо спільної закупівлі боєприпасів для України. Пропозиція полягає у передачі мільйона артилерійських снарядів до кінця поточного року.

Джерело: Handelsblatt

ЄС може затвердити передачу Україні мільйона снарядів

Видання зазначає, що таку ініціативу буде відображено у проекті укладання саміту ЄС, запланованого на 23-24 березня. Балтійські країни, Польща, Фінляндія та Румунія вже висловили свою підтримку цій конкретній обіцянці щодо постачання боєприпасів для України.

У документі також міститься заклик до країн негайно надати боєприпаси, зокрема через спільні закупівлі.

Згідно з інформацією, опублікованою в Handelsblatt, формулювання документа ще не остаточно затверджено і може бути змінено до початку саміту.

Що відомо про військову допомогу

Німеччина обіцяє Україні безперебойну поставку боєприпасів. В уряді Німеччини заявили про передачу Україні чергового пакета військової допомоги, до складу якого увійшли боєприпаси та снаряди до артилерійських систем і РСЗВ.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв разом із партнерами налагодити безперебойну поставку боєприпасів Україні.

У заяві до нижньої палати парламенту канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що Берлін разом зі своїми європейськими партнерами забезпечить отримання Києвом зброї та обладнання, щоб вистояти та захиститися.

Особливо важливо швидко забезпечити Україну необхідними боєприпасами. На Європейській Раді ми приймемо рішення щодо подальших заходів разом з нашими партнерами з ЄС для досягнення ще кращого, безперервного постачання, — зазначив Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?