Євросоюз обговорює запровадження санкцій проти Аліни Кабаєвої
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз обговорює запровадження санкцій проти Аліни Кабаєвої

Євросоюз обговорює запровадження санкцій проти Аліни Кабаєвої
Джерело:  online.ua

Європейський Союз запропонував накласти санкції на Аліну Кабаєву, колишню гімнастку, яка очолює National Media Group і, як повідомляється, тісно пов’язана з президентом Росії Володимиром Путіним.

Джерело: Bloomberg

ЄС може запровадити санкції проти Кабаєвої

За даними агентства, список санкцій ще має бути схвалений урядами країн ЄС і може змінитись перед ухваленням остаточного рішення.

Очікується, що посли ЄС зустрінуться в п’ятницю вранці, щоб обговорити – і потенційно затвердити – шостий пакет санкцій, який також включає заходи щодо поступового припинення імпорту нафти до кінця року.

«Національна медіа група» — це холдингова компанія, яка володіє частками майже всіх основних російських ЗМІ, які поширюють державну пропаганду, стверджується в документі ЄС, і тому відповідає за підтримку дій, які підривають незалежність та територіальну цілісність України.

Згідно з документом, Кабаєва «тісно пов’язана з президентом Володимиром Путіним». Раніше блок ввів санкції проти президента Росії та двох його дочок, яких він мав із колишньою дружиною.

Кремль неодноразово спростовував повідомлення ЗМІ про те, що 69-річний Путін мав романтичні стосунки з Кабаєвою або має від неї дітей.

Раніше повідомлялося, що США відклали санкції на Кабаєву через побоювання, що це може призвести до ескалації напруженості з Путіним.

В уряді США вважають Кабаєву матір'ю щонайменше трьох дітей Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?