Євросоюз почав відступати назад після скандалу з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз почав відступати назад після скандалу з РФ

Євросоюз почав відступати назад після скандалу з РФ
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель офіційно повідомив, що наразі члени Європейського Союзу не хочуть збільшувати напруженість у відносинах з командою очільника Кремля Володимира Путіна, висилаючи додаткових дипломатів. З такою заявою він виступив після зустрічі глав МЗС країн ЄС.

Джерело: "ЄП"

Чому ЄС не хоче висилати російських дипломатів

"Ми запевнили Чехію в сильній підтримці Європейського союзу. Але водночас, я думаю, всі згодні з потребою не продовжувати ескалацію. З одного боку ми повинні виявляти підтримку, але в той же час намагатися не збільшувати напруженість... Європейська рада говоритиме про Росію 25 травня, і можливо після цієї дискусії високому представнику і Єврокомісії можуть доручити представити аналіз ситуації і відносин з Росією, як це було у випадку з Туреччиною" - наголосив Жозеп Боррель.

Він також звернув увагу на те, що наразі Євросоюз не планує висилати російських дипломатів.

Що відомо про дипломатичний скандал навколо РФ

Влада Чехії має намір звернутися до лідерів Європейського Союзу за підтримкою у зв’язку з вибухами на складах боєприпасів у Врбетіце.

Як уже згадувалося раніше, Чехія звинувачує Росії у організації вибуху, що прогримів 16 жовтня 2014 року на складах озброєння у східній частині Чехії й спровокував численні руйнування і загибель 2 місцевих жителів. Лише за 6,5 років керівництво чеського уряду офіційно звинуватило Росію в організації цієї диверсії.

Після цього скандалу Прага вирішила вислати 18 російських дипломатів, а Росія у відповідь оголосила персонами нон грата 20 співробітників посольства Чехії в Москві. Після цього Чехія заявила, що висилає ще близько 70 співробітників російського посольства.

Словаччина, Румунія та країни Балтії також вислали співробітників посольств РФ у своїх країнах із солідарності з Чехією.

Читайте також:

  • Влада Чехії заявила, що видворення командою очільника Кремля Володмира Путіна 20 співробітників посольства у Москві у відповідь на висилку Праги 18 російських співробітників посольства стало сильнішою реакцією, ніж очікувалося.

  • Офіційна Прага закликає країни Європейського Союзу негайно вислати дипломатів РФ.

  • Литва пропонує захистити Україну від РФ новими санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?