Євросоюз поки не досяг згоди щодо російського енергетичного ембарго
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз поки не досяг згоди щодо російського енергетичного ембарго

Євросоюз поки не досяг згоди щодо російського енергетичного ембарго
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель звертає увагу на те, що країни-члени Європейського Союзу не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу. 

Джерело:  Die Welt

ЄС не домовився про російське енергетичного ембарго

Зупинка імпорту нафти і газу або каральний тариф були б важливі, щоб чинити тиск на Путіна і посадити його за стіл переговорів. Але на цей момент у нас в ЄС немає єдиної позиції з цього питання, - наголосив Жозеп Боррель.

За його словами, ця проблема буде активно обговорювати під час наступного саміту ЄС, який відбудеться наприкінці травня. Дипломат також зізнався, що не очікує жодного рішення з цього приводу раніше.

Фінальної пропозиції щодо ембарго на нафту і газ поки немає, - заявив глава дипломатії ЄС.

Жозеп Боррель звертає увагу на те, що усі країни Євросоюзу працюють над тим, щоб скоротити свою залежність від російської нафти і газу.

Жозеп Боррель (фото — flickr.com)

У якийсь момент це станеться, і тоді Росія болісно відчує, що доходи від нафтогазового бізнесу втрачаються, - наголосив дипломат.

Як уже згадувалося раніше, деякі члени Євросоюзу активно блокують заборону на імпорт. Насамперед йдеться про Німеччину, Австрію та Угорщину, які отримують більшу частину свого природного газу з Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?