Євросоюз розпочне розробку нового пакету санкцій проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз розпочне розробку нового пакету санкцій проти РФ

Євросоюз розпочне розробку нового пакету санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

Єврокомісія почне консультації з представниками країн ЄС щодо майбутнього пакету санкцій протягом кількох наступних днів. Про це повідомили четверо дипломатів ЄС.

Джерело: Politico 

ЄС готує восьмий пакет санкцій

Брюссель вже запровадив кілька пакетів санкцій проти Росії через її війну з Україною. Єврокомісія наразі готує нові заходи та обговорить пропозиції з послами ЄС уже 23 вересня, повідомили дипломати.

Дипломати очікують обговорення плану обмеження цін на російську нафту, який зараз обговорюється в G7.

США чинять тиск на ЄС, щоб той досяг прогресу щодо обмеження цін на нафту до того, як у грудні набуде чинності заборона ЄС на імпорт російської нафти.

Іншими потенційними заходами можуть бути додаткові списки фізичних осіб, заборона на імпорт російських алмазів та інших предметів розкоші.

Редактор "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк також підтвердив цю інформацію.

Європейська комісія працює над новим пакетом санкцій щодо Росії, який потенційно може бути представлений державам-членам наступного тижня. Ймовірно, увага буде зосереджена на обмеженні видобутку нафти і списках G7, - написав він.

Нагадаємо, що ЄС вже ввів сім пакетів санкцій проти РФ.

Перший пакет наклав обмеження на 351 депутата Держдуми, що проголосували 15 лютого 2022 року за підтримку звернення до президента Путіна з проханням визнати терористів в ОРДЛО, проти 27 фізичних і юридичних осіб, які «зіграли роль у підриві або загрозі територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України».

Сьомий пакет було ухвалено 21 липня. У рамках сьомого пакета санкцій ЄС заборонені операції з російським золотом та введені індивідуальні обмеження проти 48 осіб і дев'яти організацій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?