Євросоюз суттєво скорочує термін дії COVID-сертифікатів
Категорія
Технології
Дата публікації

Євросоюз суттєво скорочує термін дії COVID-сертифікатів

Євросоюз суттєво скорочує термін дії COVID-сертифікатів
Джерело:  online.ua

З наступного місяця Євросоюз має намір ухвалити рішення про скорочення терміну дії COVID-сертифікатів з 365 до 270 днів. Про це під час сьогоднішнього брифінгу розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

Джерело: МОЗ

Вона нагадала, що українські COVID-сертифікати визнають у 55 країнах світу, що входять до довірчої мережі. План розвитку мережі у 2022 році дозволить з українськими сертифікатами відвідувати щонайменше 80 країн. Але Карчевич додала:

Водночас з наступного року чекають деякі зміни у європейських країнах. З 10 січня ЄС планує ухвалити скорочення терміну дії COVID-сертифікатів з 365 до 270 днів.

Нагадаємо, напередодні ці оновлені правила щодо можливості подорожей усередині ЄС схвалила Єврокомісія.

З метою забезпечення достатнього часу для технічного впровадження періоду прийняття та для кампаній ревакцинації держав-членів, ці нові правила мають застосовуватися з 1 лютого 2022 року.

– заява Єврокомісії

Нагадаємо, вчора ковідом захворіли 6 363 українців, з них дітей – 534, медпрацівників – 208. Госпіталізовано 2 241 особу. Не пережили хворобу, за даними МОЗ 300 пацієнтів. Водночас одужали 19 494 особи, йдеться саме про інформацію за минулу добу.

З такою статистикою Україна наразі займає 17 сходинку в Європі за ступенем епідемічної небезпеки та 8 місце серед країн Європи.

Наразі вже більш ніж 13 мільйонів українців отримали дві дози вакцини та завершили курс щеплення.

Штам "Омікрон" виявили у 106 країнах

Тим часом нововиявлений штам "Омікрон" зафіксували вже у 106 країнах.

Цікаво, що, як стверджують у ВООЗ, люди, які пройшли первинну серію вакцинації, мають збільш слабкий імунітет проти "Омікрону", ніж інші категорії. Також більш високий ризик заразитися новим штамом у тих, хто раніше був інфікований SARS-CoV-2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?