Євросоюз відкриває кордони для вільного в'їзду з України
Категорія
Україна
Дата публікації

Євросоюз відкриває кордони для вільного в'їзду з України

Євросоюз відкриває кордони для вільного в'їзду з України
Джерело:  online.ua

Європейський союз оновив список країн зеленої зони, яким відкриті кордони ЄС. Україна увійшла в оновлений список країн, з яких дозволений вільний в'їзд. Офіційна інформація буде озвучена 15 липня.

Джерело: Twitter журналіста Рікарда Йозвяк

Як відомо, останній раз Євросоюз оновлював список "безпечних" країн 1 липня. Тоді в нього включили Канаду, Вірменію, Азербайджан, Боснію і Герцеговину, Бруней, Йорданію, Косово, Молдову, Чорногорію, Катар і Саудівську Аравію. З 15 липня в цей список, як вирішили посли ЄС, додадуть Україну, але виключать зі списку Таїланд і Руанду.

"Посли ЄС сьогодні вирішили додати Україну в рекомендований перелік третіх країн, для яких слід зняти обмеження на в'їзд в ЄС. Список повинен бути офіційно оновлений завтра", - йдеться в повідомленні журналіста.

Євросоюз відкриває кордони для українців - правила в'їзду

Рада ЄС нещодавно оновила рекомендації про в'їзд іноземців в умовах пандемії. Вільний в'їзд дозволений тільки громадянам з ковід-сертифікатами, які пройшли повний курс вакцинації не пізніше, ніж за два тижні до поїздки, вакциною, схваленою Європейською агенцією лікарських засобів (EMA) або Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). На сьогоднішній день це вакцини Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson і Sinopharm.

У МОЗ України запевняють, що український сертифікат буде сумісний з європейськими. Але в ЄС визнають не всі вакцини, які використовують в Україні, тому як будуть впускати українців, щеплених "не тієї" вакциною - поки не зрозуміло.

Важливо також відзначити, що рекомендація послів ЄС про відкриття кордонів для певного переліку країн не є юридично обов'язковою. Держави-члени Євросоюзу мають право індивідуально схвалювати остаточні рішення про ослаблення або посилення обмежень на подорожі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?