Євросоюз відмовився від обмеження ціни на російський газ — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз відмовився від обмеження ціни на російський газ — ЗМІ

Євросоюз відмовився від обмеження ціни на російський газ — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Євросоюз відмовляється від обмеження ціни на російський газ, але продовжує введення несподіваних податків на «надлишкові» прибутки енергетичних компаній.

Джерело: The Guardian

ЄС не обмежить цін на російський газ

Зазначається, що проєкт постанои ЄС щодо «інструменту для надзвичайних ситуацій у сфері електроенергетики», не містить обмеження ціни ні на російський, ні на імпортний газ після того, як країни-члени не змогли домовитися про обмеження минулого тижня.

Очікується, що ЄС стягуватиме податки на надприбутки з компаній, що працюють на викопному паливі, з окремим обмеженням на доходи виробників електроенергії з низьким вмістом вуглецю.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн опублікує план Європи щодо боротьби зі зростанням цін на електроенергію, коли вона виступить зі своєю щорічною промовою про стан союзу в середу, 14 вересня.

Остаточний текст все ще може змінитися, але проєкт виявляє сумніви Комісії щодо отримання достатньої підтримки з боку держав-членів ЄС для свого бажаного варіанту встановлення обмежень на російський газ, - пише видання.

Країни-члени ЄС, які імпортують великі обсяги газу з Росії, включаючи Угорщину, Словаччину та Австрію, виступили проти обмеження на російський газ, оскільки вони побоюються, що Кремль припинить усі газові потоки, спричинивши рецесію в їхніх країнах.

Російський президент Володимир Путін вже пригрозив припинити експорт енергоресурсів до Європи, якщо такий план буде погоджено.

Близько дюжини країн, у тому числі Франція та Польща, хотіли б запровадити обмеження ціни на весь імпортований газ, що, на їхню думку, є кращим способом стримування різкого зростання цін.

Комісія без ентузіазму сприймає цю ідею, оскільки побоюється, що ЄС програє країнам, готовим платити більше на висококонкурентному ринку зрідженого природного газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?