Євросоюз визначив дату саміту Україна-ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз визначив дату саміту Україна-ЄС

Євросоюз визначив дату саміту Україна-ЄС
Джерело:  online.ua

Саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого 2023 року, куди запросили приїхати президента України Володимира Зеленського.

Джерело: Reuters, посилаючись на речника президента Європейської ради Баренда Лейтса

У лютому 2023 року відбудеться саміт Україна-ЄС

Я можу підтвердити, що саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого і що є відкрите запрошення Президенту Зеленському відвідати Брюссель, - заявив Лейтс.

Водночас речник голови Європейської ради додав, що запрошення відвідати Брюссель не означає, що саміт проходитиме саме цьому місті.

Як зазначає видання, темою саміту, ймовірно, буде подальша підтримка України та оцінка її кроків до членства в ЄС.

Попередній саміт Україна–ЄС

Нагадаємо, попередній 23 саміт Україна–ЄС відбувся 12 жовтня 2021 року у Києві, де у присутності Президента України Володимира Зеленського, Президента Європейської ради Шарля Мішеля та Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн підписано низку документів.

Зокрема, на саміті підписали Угоду між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про Спільний авіаційний простір.

Через вісім років нарешті підписано Угоду про Спільний авіаційний простір. Я вітаю Україну, вітаю президентів і всіх членів Європейського Союзу. Це високі стандарти безпеки польотів, нові можливості для громадян і бізнесу, більша кількість рейсів та ширша географія подорожей, – заявив Володимир Зеленський.

Документ передбачає створення спільного авіаційного простору між Україною та ЄС, що сприятиме взаємному доступу до ринків авіаперевезень з рівними умовами конкуренції та повагою до однакових правил.

Також було укладено Угоду між Україною, Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії про участь України у Рамковій програмі з досліджень та інновацій "Горизонт Європа" та Програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарній до Рамкової програми з досліджень та інновацій "Горизонт Європа"

Програма "Горизонт Європа" на 2021-2027 роки – це найбільша програма ЄС з фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом понад 95,5 млрд євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?