Євросоюз визнав соцмережу X найбільшим джерелом дезінформації — Bloomberg
Категорія
Технології
Дата публікації

Євросоюз визнав соцмережу X найбільшим джерелом дезінформації — Bloomberg

Євросоюз визнав соцмережу X найбільшим джерелом дезінформації — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Соцмережу X (Twitter) Ілона Маска у Євросоюзі назвали найбільшим джерелом поширення дезінформації. ЄС закликав соцмережі посилити свою пильність у боротьбі з російською «війною ідей».

Джерело: Bloomberg

ЄС закликав соцмережі боротися з російською дезінформацією

Віце-президент Європейської комісії Віра Йоурова заявила, що платформи повинні вжити заходів напередодні національних і європейських виборів наступного року.

Це багатомільйонна зброя масової маніпуляції, націлена як на росіян, так і на європейців та решту світу. Дуже великі платформи повинні усунути цей ризик. Зокрема, ми маємо очікувати, що Кремль та інші будуть активні перед нашими європейськими виборами, — сказала Журова журналістам.

Євросоюз опублікував звіти про те, як кожна з великих технологічних компаній, включаючи Facebook Meta Platforms Inc., Google Alphabet Inc. і TikTok ByteDance Ltd., справляється з боротьбою з дезінформацією.

Більшість з них погодилися працювати з ЄС над добровільним кодексом поведінки. Він передбачає встановлення галузевих стандартів для перевірки фактів та інших заходів.

Йоурова зазначила, що X, колишній Twitter, є платформою з найбільшим відсотком публікацій з неправдивою або дезінформацією.

Вона зазначила, що суб’єкти дезінформації мають значно більше підписників, ніж їхні колеги, які не поширюють дезінформацію.

Що зробили соцмережі для боротьби з російськими наративами

Компанія Google повідомила ЄС, що за перші чотири місяці 2023 року припинила діяльність понад 400 каналів, залучених до операцій російського впливу.

Meta заявила, що розширила партнерство з перевірки фактів 22 мовами в ЄС.

У серпні в ЄС набув чинності закон, що регулює вміст на платформах, під назвою Закон про цифрові послуги.

Оскільки Twitter було визначено як дуже велику онлайн-платформу, звісно, існують зобов’язання, передбачені жорстким законом. Отже, моє повідомлення Twitter полягає в тому, що ви повинні дотримуватися суворого закону, і ми спостерігаємо за тим, що ви робите, – сказала Йоурова.

Йоурова також сказала, що приплив російської дезінформації особливо гострий у Словаччині, де 30 вересня проходять вибори.

Читайте також:

  • Нові правила Ілона Маска у Twitter допомогли поширювати російську пропаганду — WP

  • Мінʼюст США у суді звинувачує Ілона Маска у порушенні конфіденційності у Twitter

  • Twitter-акаунти з платною підпискою поширюють фейки про Україну — BBC

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?