Євросоюз заявив про завершення надзвичайної фази пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз заявив про завершення надзвичайної фази пандемії коронавірусу

Євросоюз заявив про завершення надзвичайної фази пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Офіційний Брюссель оголосив про припинення надзвичайної ситуації з коронавірусом, оскільки тиск на лікарні зменшується, а країни блоку знімають обмеження.

Джерело:  Politico

ЄС підтвердив завершення надзвичайної фази пандемії коронавірусу

Ми входимо в нову фазу пандемії, оскільки ми переходимо від режиму надзвичайної ситуації до більш стійкого управління COVID-19... Проте ми повинні залишатися пильними. Кількість інфікованих у ЄС все ще висока, і багато людей все ще помирають від COVID-19 у всьому світі, - виступила із заявою очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Що важливо розуміти, за більш ніж 2 роки пандемія забрала більше мільйона життів у Європейському Союзі. У зв'язку з цим системи охорони здоров’я потрапили під величезне навантаження, змусивши уряди ввести обмеження на поїздки та стимулюючи масштабні дослідження та логістичні зусилля для вакцинації населення.

Згідно з останніми даними, від 60 до 80 відсотків населення ЄС перенесли COVID-19.

Кілька країн-членів ЄС уже перейшли до розгляду COVID-19 як "ендемічного" захворювання. Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес сказав ще в січні, що його слід лікувати як грип, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?