Євросоюз змінить правила в'їзду через новий спалах пандемії
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз змінить правила в'їзду через новий спалах пандемії

Євросоюз змінить правила в'їзду через новий спалах пандемії
Джерело:  online.ua

Керівництво Євросоюзу планує в найближчі дні розпочати закривати кордони для громадян третіх країн, де спостерігається несприятлива ситуація із розповсюдженням і захворюваністю на коронавірус. Вже готовий список з 6 країн, яким можуть заборонити в'їзд.

Джерело: Twitter журналіста Рікарда Йозвяка.

Коронавірусні обмеження знову планують ввести для наступних країн - Косово, Чорногорія, Північна Македонія, Ізраїль, Ліван і США. Список країн, для яких скасовані обмеження на в'їзд оновлять в найближчі дні.

Формула ЄС, на підставі якої приймається рішення про закриття кордонів для третіх країн, єдина. Вільний в'їзд дозволений тільки з тих країн, в яких менше 100 випадків нових захворювань за 14 днів на 100 тисяч населення.

Які країни відкриті для українців

Як відомо, Євросоюз включив Україну в список країн, з яких дозволений в'їзд, 14 липня. У більшості країн ЄС зняли суворі заборони на в'їзд для українців, але деякі країни залишили обмеження - там в'їзд дозволений тільки при наявності сертифіката вакцинації або ПЛР-тестів на коронавірус з негативним результатом.

Правила в'їзду українців в країни ЄС - інфографика МЗС

Важливо нагадати, що 19 серпня Єврокомісія офіційно визнала цифрові COVID-сертифікати України в застосунку Дія. За ним українці можуть подорожувати без обмежень з 20 серпня.

COVID-сертифікат можна згенерувати в застосунку або на порталі Дія. Паперовий варіант сертифіката можна отримати у сімейного лікаря. У Дії сертифікат буде відображатися як звичайний документ з QR-кодом.

У сертифікаті вакцинації буде вказана наступна інформація:

  • точна дата вакцинації, назва вакцини, виробник, серійний номер і кількість отриманих доз;

  • прізвище ім'я по батькові одержувача кирилицею і латиницею,

  • документ, що засвідчує особу - серія та номер паспорта,

  • дані лікаря, який вносив інформацію про вакцинацію одержувача, на підставі яких видають сертифікат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?