В Україні змінили правила в'їзду в країну
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні змінили правила в'їзду в країну

В Україні змінили правила в'їзду в країну
Джерело:  online.ua

Уряд знову змінив правила в'їзду в Україну. Зміни вже внесені до постанови, в якій прописано, як можуть перетнути кордон українці та іноземці в період пандемії коронавіруса.

Джерело: постанова Кабміну

Нововведення стосуються іноземців та українців з ОРДЛО та окупованого Криму. Згідно з рішенням уряду, іноземцям та особам без громадянства тепер дозволено перетин кордону України при наявності наступних документів:

  • COVID-сертифікат з однією дозою вакцини або повним курсом вакцинації;

  • ПЛР-тест з негативним результатом або тест на антиген (за 72 години).

Такі ж правила діятимуть для жителів ОРДЛО і окупованого Криму при перетині КПВВ.

Раніше для в'їзду в Україну іноземці повинні були надати сертифікат про повну вакцинацію двома дозами вакцин, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Правила в'їзду в Україну для українців

Українці зможуть безперешкодно в'їжджати в країну за наявності одного з двох документів:

  • сертифікат про проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію;

  • довідка 063-О про проходження першого курсу вакцинації від COVID-19.

"Якщо українець не отримав хоча б одну дозу вакцини, то таким людям треба буде встановити додаток Дій вдома. Додаток почне контролювати самоізоляцію через 72 години після перетину кордону, якщо за цей час людина не отримає негативний результат тесту на території України", - пояснювали в Кабміні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?