У МОЗ пояснили, як у школах планують почати навчання з 1 вересня
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили, як у школах планують почати навчання з 1 вересня

У МОЗ пояснили, як у школах планують почати навчання з 1 вересня
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко офіційно повідомив, що в Україні планують, що діти з 1 вересня підуть до школи. За його словами, якщо регіон залишиться у зеленій зоні епідемнебезпеки, то навчання розпочнеться без будь-яких додаткових обмежень.

Джерело: "24 канал"

Ляшко відповів, як у школах планують почати навчання з 1 вересня

Глава МОЗ звернув увагу на те, що якщо певна область переходитиме на жовтий, помаранчевий чи червоний рівень, то навчання продовжуватиметься, однак винятково у тих школах, де будуть вакциновані 80% освітян.

Як стверджує Віктор Ляшко, його команда спільно з МОН активно розмірковує над тим, що буде з освітнім процесом, коли будуть запроваджуватися нові карантинні обмеження.

"Сьогодні в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. І з урахуванням ситуації, яку ми бачимо у Європі, в Україні треба буде подовжити адаптивний карантин щонайменше на два місяці, – підкреслив очільник МОЗ.

Міністр також звернув увагу на те, що його відомство наразі прогнозує різні сценарії, оскільки коронавірус поводиться непередбачувано. За його словами, наразі динаміка захворюваності повторюється майже один в один з літом минулого року, тому у серпні спалах вірусу, цілком ймовірно, не буде.

"Ми маємо три сценарії – песимістичний, оптимальний і помірний. У МОЗ їх розраховували не по спалаху, а по завантаженості системи охорони здоров’я. Тому ми повинні підготуватися навіть до песимістичного сценарію", – заявив Віктор Ляшко.

Міністр наголосив, що не потрібно чекати спалаху коронавірусу, а краще заздалегідь підготуватися до нього та вакцинуватися.

Як уже згадувалося раніше, нещоавно Кабмін видав постанову, що школи, у яких вакциновано понад 80% педагогів, можуть працювати, навіть якщо регіон перейде в жовту, помаранчеву чи навіть червону зону карантину. В іншому випадку – при посиленому карантину в школах запроваджується дистанційне навчання

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?