У США затвердять "посилювач" вакцини проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У США затвердять "посилювач" вакцини проти коронавірусу

У США затвердять "посилювач" вакцини проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах анонсували введення правила третього уколу для підсилення ефекту від вакцинації проти коронавірусу COVID-19, але отримають його окремі категорії населення.

Джерело: Голос Америки

За словами головного медичного радника Білого дому Ентоні Фаучі, додаткові уколи як “підсилювачі” надаватимуть особам зі слабкою імунною системою, оскільки ефект від вакцини з часом послаблюється.

Перш за все це торкнеться людей третього віку, як уточнив експерт.

“Якщо подивитись на дані від Pfizer, після кількох місяців ефективність вакцини знизилась з понад 90% до 84%...Всі припускають, і я думаю, вони праві, що рано чи пізно, ефективність знизиться до такої цифри, що потрібен буде додатковий укол”, - наголосив Фаучі.

Експерт звернув увагу на необхідність затвердження відповідного рішення про дозу-підсилювач від Pfizer вже до кінця серпня. Він сподівається, вже незабаром це буде зроблено на рівні Адміністрації з контролю над харчами та ліками.

Третя доза коронавірусу

У світі поміж країнами та різними експертними групами наразі немає консенсусу з приводу третьої дози антикоронавірусної вакцини. Наприклад, представники Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) продовжують переконувати, що поки відсутні докази того, що буде потрібна третя бустерна доза.

Водночас джерела інформували, що посадовці центрального керівництва співдружності готові розглянути такий крок у разі необхідності.

Натомість в Ізраїлі ще у липні офіційно схвалено щеплення третьою дозою вакцини проти коронавірусу. З 1 серпня в цій країні почнуть робити щеплення третьою дозою вакцини Pfizer людям старше 60 років для посилення імунітету проти штаму Дельта.

Безпосередньо в українському Міністерстві охорони здоров’я звернули своєю чергою увагу на необхідність певної міжнародної практики. На сьогоденному етапі введення такого механізму не планується, однак у майбутньому в разі встановлення реальної користі третю дозу імунізації затвердять.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?