Facebook готує важливі зміни для стрічки новин користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook готує важливі зміни для стрічки новин користувачів

Facebook готує важливі зміни для стрічки новин користувачів
Джерело:  online.ua

Компанія Facebook готує серію нововведень, які торкаються стрічки новин для користувачів та алгоритмів, за якими вона будується.

Джерело: The Verge

Передбачається, що оновлення принесуть користувачам більше контролю над власними стрічками публікацій. Зокрема, буде введена можливість відімкнення алгоритмічного ранжування дописів — це дозволить бачити дописи за часом розміщення.

Зміни ґрунтуються на попередній системі налаштування стрічки. У жовтні 2020 року Facebook дала користувачам можливість заповнювати “Обране”, де містяться публікації від 13 спеціально відзначених друзів чи сторінок.

Наразі адміністрація соціальної мережі хоче зробити фільтри “Обраного” на “Найновішого” більш помітними та розмістити у верхній частину стрічки як окремі вкладки.

Вже сьогодні нововведеннями користуються мільйони володарів смартфонів з додатками Facebook на Android. Аналогічна функція для любителів iOS вийде вже “найближчими тижнями”. Утім. невідомо, чи будуть подібні нововведення у веб-додатку.

Разом за панеллю фільтрів стрічки у Facebook готують інший інструмент. Він дозволить користувачам обмежувати кількість осіб, здатних коментувати їхні публікації. Наприклад, це зможуть робити тільки друзі.

Також нововведення торкнуться елементу “Чому я це бачу” - уперше таку можливість продемонстрували у квітні торік. Він дозволяє користувачам ознайомитися з причинами, з яких їм демонструють окремі дописи у стрічці. Оновлення передбачає охоплювати запропоновані повідомлення зі сторінок, на яких особа не має підписки.

Наприклад, функція пропонуватиме додаткову інформацію щодо причин потрапляння у стрічку.

На перший погляд зається, що нововведення не досить масштабні. Утім, Facebook тривалі роки зазнавав критики через свої непрозорі алгоритми, а от невдовзі користувачі зможуть більше їх контролювати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?