Facebook попереджає користувачів про блокування за відмову від антифейка
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook попереджає користувачів про блокування за відмову від антифейка

Facebook попереджає користувачів про блокування за відмову від антифейка
Джерело:  online.ua

Соцмережа Facebook масово розсилає повідомлення користувачам з вимогою прийняти угоду для участі в програмі захисту від фейків Facebook Protect, яка тепер діє по всьому світу.

Джерело: "РБК"

Facebook звернувся до користувачів з попередження щодо антифейку

Згідно з останніми даними, погодитися на участь в програмі антифейка потрібно до 28 жовтня, в іншому випадку "вхід в аккаунт буде заблокований, поки користувач її не включить".

"Ми поступово розширюємо програму Facebook Protect по всьому світу. Ця програма допомагає захистити людей, які потенційно можуть стати мішенню для компрометації аккаунта. Ми поділимося більш детальною інформацією про це в найближчі тижні", - виступила із коментарем з цього приводу пресслужба Facebook.

Варто зазначити, що ще рік тому очільник відділу політики безпеки Натаніель Глейхер розповідав, що протягом 2021 року програму Facebook Protect вийде за межі Штатів і стане обов'язковою в усьому світі для користувачів, що знаходяться в "зоні ризику". Що важливо розуміти, насамперед мовиться про політиків, відомих людей, активістів та журналістів.

"Велику увагу програма приділяє політикам та кандидатам,що балатуються: їх акаунти обов'язково повинні бути верифіковані і позначені синьою галочкою. Також сторінки, які беруть участь в Facebook Protect, зобов'язані вказувати профілі організацій, з якими вони безпосередньо співпрацюють. Те ж стосується ЗМІ - компанії повинні відзначати, чи працює їх медіа на державу", - йдеться в повідомленні.

За словами програмістів соцмережі, програма антифейка буде також захищати користувачів від "погроз під час виборів" за допомогою двофакторної аутентифікації і контролю співробітників соцмережі за підозрілими діями аккаунта в режимі реального часу. Окрім того, алгоритми Facebook Protect мають суттєво зменшити кількість виведених в стрічку фейковий публікацій.

Читайте також:

  • Звільнена ексспівробітниця Facebook готова викрити злочини компанії

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?