Facebook та Google звинувачують у підписанні секретної угоди
Категорія
Світ
Дата публікації

Facebook та Google звинувачують у підписанні секретної угоди

Facebook та Google звинувачують у підписанні секретної угоди
Джерело:  online.ua

Керівників корпорацій Meta (Facebook) та Google Марка Цукерберга та  Сундара Пічаї звинувачують у схваленні секретної угоди з монополізації та розподілу рекламного інтернет-ринк у.

Джерело: Politico

Facebook та Google домовились монополізувати ринок інтернет-реклами

У США одразу десять генеральних прокурорів від Республіканської партії на чолі з Кеном Пакстоном зі штату Техас заявили, що секретна угода, яку заключили між собою корпорації ще у 2018 році, є незаконною.

Однак представники обох компаній заперечують звинувачення, зокрема, у Google поданий у США відповідний позов вважають необгрунтованим, та поданим з багатьма порушеннями.

Керівництво штату Техас звернулось до суду з позовом проти Google та Meta еще в 2020 році.

У позові повідомлялось, що корпорації домовились монополізувати ринок рекламних технологій, та інструментів, що використовуються для здійснення покупок, продажу та відображення онлайн-реклами.

Фото - Flickr.com

Незважаючи на три спроби генерального прокурора Пакстона переписати свою скаргу, вона, як і раніше, сповнена неточностей і не має юридичної сили, - повідомив представник Google Пітер Шоттенфельс.

У Meta також повідомляють, що всі угоди з Google відповідають рамкам законодавства.

Соглашение о рекламе Meta с Google и аналогичные соглашения, которые мы заключили с другими платформами для ставок, помогли увеличить конкуренцию за размещение рекламы, - заявив представник компанії Крістофер Сгро.

За інформацією видання The Wall Street Journal, секретна угода між корпораціями передбачала:

  • Facebook сплачує Google комісію за транзакцію у розмірі від 5% до 10% (Google заявила, що ця плата є стандартною);

  • Google допомагає Facebook розпізнавати мобільних та веб-користувачів;

  • Facebook робить ставку на показ реклами для 90% користувачів, яких розпізнає;

  • Facebook має тайм-аут у 300 мілісекунд, щоб розпізнати користувача та зробити ставку, у деяких інших учасників тайм-аут коротше — 160 мілісекунд;

  • починаючи з четвертого року після укладання угоди Facebook почне щороку виділять 500 мільйонів доларів (не уточнюється на що)

Натомість Meta отримала доступ до рекламного серверу Google.


Як правило, учасники торгів проходять обмін, який надсилає переможця на сервер Google. Обходячи посередника, Facebook може зіткнутися з меншою конкуренцією та заощадити гроші, сказано у позові.

Згідно з проектом позову, біржа Google стягує комісію за транзакцію у розмірі близько 20%.

Google стягує з Facebook від 5% до 10% з кожної транзакції окремо від комісії за обмін і забороняє Facebook публічно обговорювати умови ціноутворення, йдеться в проекті.

Читайте також:

  • Google і Facebook опинилися в епіцентрі нового скандалу у Франції

  • Facebook змусила розробника видалити розширення для моментальної відписки від усіх сторінок

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?