ФБР знищило російську інфраструктуру військових хакерів
Категорія
Світ
Дата публікації

ФБР знищило російську інфраструктуру військових хакерів

ФБР знищило російську інфраструктуру військових хакерів
Джерело:  online.ua

Влада США допомагає Україні воювати з Росією на інформаційному фронті. Так, Федеральне бюро розслідувань заявило про виведення з ладу тисяч маршрутизаторів та міжмережевих екранів, які російські кіберзлочинці використовували з метою розвідки та атак на інфраструктуру в Україні та інших країнах.

Джерело: Reuters

ФБР успішно ліквідувало інфраструктуру військових хакерів РФ

За словами представників ФБР, російські кіберзлочинці використовували тисячі користувацьких пристроїв об'єднаних в ботнет. З його допомогою вони здійснювали цифрові атаки та проводили розвідку.

Ботнет – це мережа користувацьких пристроїв "інфікованих" шкідливим програмним забезпеченням, яке дає змогу використовувати комп'ютери та іншу техніку в злочинних цілях хакерів. Відомо, що у конкретному випадку використовувалося шкідливе ПЗ Cyclops Blink. Воно призначене для взяття під контроль користувацьких пристроїв вироблених компаніями WatchGuard Technologies Inc (WTCHG.UL) та ASUSTeK Computer Inc (2357.TW), - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що конкретно цей програмний продукт належить російській хакерській групі Sandworm. Використовуючи це ПЗ кіберзлочинці могли отримати доступ до пристроїв та віддалено використовувати їх, як для своїх потреб, так і передавати їх в керування третіх осіб.

Ми видалили шкідливе ПЗ з пристроїв, що використовуються тисячами, переважно малими підприємствами, для мережевої безпеки по всьому світу. Ми зачинили двері, через які росіяни проникли в них,— наголосив директор ФБР Кріс Рей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?