FDA заблокувала вакцинацію від Moderna через можливі ризики для підлітків
Категорія
Світ
Дата публікації

FDA заблокувала вакцинацію від Moderna через можливі ризики для підлітків

FDA заблокувала вакцинацію від Moderna через можливі ризики для підлітків
Джерело:  online.ua

У компанії Moderna Inc заявили, що Управлінню з контролю за продуктами та ліками США знадобиться додатковий час, щоб завершити оцінку їхньої вакцини проти COVID-19 для використання серед підлітків віком від 12 до 17 років.

Джерело: Reuters

FDA поінформувало Moderna, що перевірка може бути завершена не раніше січня 2022 року, йдеться в заяві компанії, що стосується потенційної затримки термінів надання дозволу на використання у надзвичайних ситуаціях для цієї вікової групи.

Головний виконавчий директор Moderna Стефан Бансел висловив минулого тижня припущення, що вакцина буде дозволена для тих, кому від 12 до 17 років протягом найближчих кількох тижнів.

Які ризики для підлітків від використання вакцини Moderna

Американська біотехнологічна компанія заявила, що FDA потрібен додатковий час для оцінки недавніх міжнародних аналізів ризику серцевого запалення, званого міокардитом, після вакцинації. Це рідкісний побічний ефект, який насамперед вражає молодих чоловіків.

У Moderna повідомили, що проводить власний огляд нових зовнішніх аналізів підвищеного ризику міокардиту у людей молодше 18 років у міру того, як вони з’являються.

У червні Moderna подала заявку на дозвіл у США щеплення дітей віком від 12 до 17 років.

Американці цього віку мають право на отримання аналогічної вакцини проти COVID-19 від Pfizer Inc і BioNTech. У травні вакцини цих компаній були схвалені FDA та Центром з контролю та профілактики захворювань.

У компанії Moderna також заяви, що відкладуть подачу заявки на половинну дозу вакцини 50 мікрограм для дітей віком від 6 до 11 років, поки FDA завершить розгляд заявки щодо дітей 12-17 років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що рішення про припинення використання вакцини Moderna для підлітків прийняли і в Скандинавії. Тамтешні експерти, як і їхні американські колеги, виявили ризик розвитку міокардиту у чоловіків молодших 30 років. Рішення про тимчасове припинення вакцинації прийняли одночасно уряди Данії, Фінляндії та Швеції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?