У МОЗ визнали серйозну проблему з вакцинацією в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ визнали серйозну проблему з вакцинацією в Україні

У МОЗ визнали серйозну проблему з вакцинацією в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я звернули увагу на зниження темпів масової імунізації проти коронавірусу в Україні упродовж останніх тижнів - попри наявні потужності для проведення щеплень.

Джерело: ТСН

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, наразі через низькі темпи імунізації населення на рівні уряду не було узгоджене позитивне рішення щодо так званої бустерної дози вакцини. Експерти вивчили проблему минулого тижня та не затвердили відповідної ініціативи.

Поки що українське населення не поспішає вакцинуватися, а в порівнянні з літом в цілому кількість охочих навіть знизилася. Добова кількість нових щеплень коливається між 100 та 120 тисячами, але система володіє потужністю робити удвічі більше уколів.

“МОЗ працює над розгортанням інфраструктури, аби вона була максимально зручна. Темпи треба нарощувати. Ми зараз вносимо деякі преференції для вакцинованих людей межах адаптивного карантину. Спроможність системи – це 250 тисяч щеплень на добу. Значно впала зацікавленість людей в тому, щоб вакцинуватися”, - наголосив Кузін.

Станом на 5 жовтня в цілому по Україні провели вже понад 7 мільйонів перших щеплень, а всього вакцинували майже 6 мільйонів громадян.

“100 331 людину вакциновано проти COVID-19 за минулу добу 4 жовтня 2021 року. Одну дозу отримали 51 472 людини, повністю імунізовані — 48 859 людей”, — уточнили в Міністерстві охорони здоров’я.

Коронавірус в Україні

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, вже у листопаді очікується стрімке збільшення кількості хворих на коронавірус. Попри безліч різноманітних прогнозів ситуацію все ж таки важко обчислити у довгостроковій перспективі.

“Всі прогнози показують стрімке зростання захворюваності в листопаді і переповнену систему охорони здоров’я. ВООЗ спільно з Національною службою здоров’я України розробила три можливих сценарії розвитку подій: оптимістичний, песимістичний і помірний, по якому ми зараз якраз рухаємося, але ситуація може швидко змінюватися”, — наголосив лікар.

Він уточнив, що наразі у кожній області розгорнуто додатково ще декілька резервних лікарень для приймання пацієнтів з коронавірусом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?