Фермери на Херсонщині масово знищують кавуни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Фермери на Херсонщині масово знищують кавуни

Фермери на Херсонщині масово знищують кавуни
Джерело:  online.ua

У Херсонській області в селі Михайлівка фермери знищують кавуни, які через низьку ціну не вдалося продати. Відео з відповідними кадрами опублікували місцеві Telegram-канали.

Джерело: Telegram.

"Ось якось так. Михайлівка", - підписав ролик один з херсонських Telegram-каналів.

На відео чоловіки викидають з вантажівки кавуни в полі, які розбиваються.

Чимало користувачів мережі обурилися через знищення кавунів: "Шкода людям, віддали б, тваринам на ферму або курям в курник. Жлоби, одним словом", "Могли віддати в дитячий будинок".

Однак такі зауваження викликають в фермерів тільки агресію: "Ми посадили кавун, вклали тисячі гривень плюс свою працю, плюс нерви. Опинилися в повній дупі, навіть не в нулі. І ви ще будете розповідати, кому нам що везти?".

Ціна на кавуни

Зазначимо, що цього року ціна на баштанні в Україні дуже низька.Так, оптова ціна на кавуни впала до 50 копійок за кілограм.

Аграрії в Херсонській області не можуть продати урожай кавунів у зв'язку перенасиченням ринку. Попри те, що початок літа видався холодним і дощовим, кавуни вродили добре і ринок зараз перенасичений. Оптова ціна вдвічі нижча від собівартості ягоди. Але навіть по 50 копійок за кілограм виробники не можуть їх продати. Тому баштанні вже починають перезрівати.

На тлі прибуття до Києва баржі з херсонськими кавунами в останні дні серпня торгові мережі столиці теж значно знизили ціни на кавуни.

Читайте також:

  • В Україні за рік ціни на деякі продукти виросли на 70 відсотків.

  • Бойовики ДНР влаштували смертельну сутичку з мирними жителями через кавуни.

  • В Мінагрополітики пояснили, чому українці не поспішають продавати землю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?