Фейки про пастку: як пропаганда РФ готується до можливої здачі Херсона
Категорія
Світ
Дата публікації

Фейки про пастку: як пропаганда РФ готується до можливої здачі Херсона

Фейки про пастку: як пропаганда РФ готується до можливої здачі Херсона
Джерело:  online.ua

Команда російського диктатора Володимира Путіна створила низку рекомендацій (методичок) для кремлівських пропагандистів, які повинні готувати росіян до того, що армія РФ може незабаром втекти з Херсона.

Джерело: російське видання "Meduza", яке отримало дві так звані методички

Пропаганда РФ уже готується до можливої здачі Херсона

Як вдалося дізнатися, в одній методичці пропонується розповідати, що для української влади вкрай важливий херсонський напрямок і тому Залужний буде кидати "десятки тисяч" солдат, щоб здобути тут перемогу.

Окрім того, вказано, що Херсон, мовляв, може стати пасткою для армії РФ, у якої не залишиться шляхів для відступу.

Противник хоче, щоб Херсон став пасткою для Росії, полем битви з десятком тисяч жертв. ЗСУ планують влаштувати теракт, зруйнувавши Каховську ГЕС. Підрив ГЕС може стати "пасткою" для наших бійців. У цьому разі будуть затоплені населені пункти з мирними жителями, наші військові опиняться в котлі і навіть не зможуть прийняти бій - їх просто змиє, - написано в методичці для кремлівських пропагандистів.

Окрім того, команда Путіна закликає держпропаганду цитувати виступ дипломата, історика і політолога, члена наукової ради при Раді безпеки РФ Анатолія Торкунова.

Останній нещодавно розповідав про Полтавську битву - і заявив, що до перемоги в ній Петро I "відходив до Полтави" і саме відступ зрештою привів до "перелому у війні".

Як вдалося дізнатися виданню від своїх інсайдерів у Кремлі, рішення про відступ із Херсона Путін поки остаточно не ухвалив, а його команда вважає здачу Херсона "небажаним", але "ймовірним" варіантом розвитку подій на фронті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?