ФІФА попередила про іноваційну систему визначення офсайду на ЧС-2022
Категорія
Спорт
Дата публікації

ФІФА попередила про іноваційну систему визначення офсайду на ЧС-2022

ФІФА попередила про іноваційну систему визначення офсайду на ЧС-2022
Джерело:  online.ua

Керівництво ФІФА може ввести автоматичну систему з визначення офсайдів вже на період проведення матчів Чемпіонату світу з футболу 2022 року.

Джерело: Sky Sports

За словами колишнього головного тренера ФК “Арсенал” (Лондон) та керівника відділу ФІФА з глобального розвитку Арсена Венгера, матчі, які заплановані у Катарі, будуть відстежуватися завдяки цій технології.

“Система автоматичного визначення офсайду, думаю, буде готова до 2022 року. Її особливість у тому, що сигнал йтиме до лайнсмена безпосередньо. У напівавтоматичній системі сигнал спочатку надходив до VAR, який вже потім сигналізував лайнсмену. Я наполягаю на автоматичній системі. Нині бувають ситуації, коли гравці довго чекають, аби зрозуміти, був офсайд чи ні. У середньому час очікування становить близько 70-ти секунд, іноді довше. Ситуацію дуже складно оцінити”, - наголосив спеціаліст.

Що відомо про Чемпіонат світу в Катарі

Згідно з офіційними планами футбольних організацій, його передбачають провести у період з 21 листопада до 18 грудня 2022 року.

Наразі у Європі триває груповий етап відбору до світового змагання з футболу. Українська збірна провела три двобої у своїй групі, однак всі вони завершилися з однаковим нейтральним рахунком - 1:1.

У матчі з Францією це може виглядати як досягнення, однак за такі результати проти інших збірних команду під тренерством Андрія Шевченка нещадно критикували.

Нещодавно у Катар здійснив офіційний візит президент Володимир Зеленський. Там він виступив з ініціативою допомогти в організації ЧС-2022.

“Хочу додати, що Україна має величезний досвід проведення масових заходів, спортивних змагань. Зокрема, у 2012 році ми приймали чемпіонат Європи з футболу, а у 2019 році в Києві відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів серед клубних команд”, - резюмував політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?