Зеленський запропонував Катару допомогти організувати ЧС-2022 з футболу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Зеленський запропонував Катару допомогти організувати ЧС-2022 з футболу

Зеленський запропонував Катару допомогти організувати ЧС-2022 з футболу
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Катару у понеділок, 5 квітня, виступив з ідеєю допомогти країні організувати міжнародні змагання.

Джерело: інтерв’ю лідера місцевим медіа

За його словами, ЧС-2022 у Катарі буде проведено на першокласному рівні завдяки професійному менеджменту у країні.

“Хочу додати, що Україна має величезний досвід проведення масових заходів, спортивних змагань. Зокрема, у 2012 році ми приймали чемпіонат Європи з футболу, а у 2019 році в Києві відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів серед клубних команд”, - нагадав Зеленський.

Він звернув увагу, що саме з цих причин українська сторона може поділитися досвідом з катарськими партнерами.

“Це можуть бути й суто технічні аспекти, і питання безпеки. Також українські компанії зацікавлені в участі у реалізації в Катарі різних інфраструктурних проєктів до світового мундіалю”, - додав президент.

Що відомо про Чемпіонат світу з футболу-2022 у Катарі

Країна прийматиме світовий турнір у період з 22 листопада до 18 грудня 2022 року. Цей футбольний ЧС — перший на території Близького Сходу.

Матчі світового рівня проходитимуть у 5 містах на полях 8 стадіонів, спеціально підготовлених для цього. Учасниками їх стануть 32 національні збірні, які пройдуть відбір, що почався у березні 2021 року.

Українська збірна на ЧС-2022

Національна команда під тренерством Андрія Шевченка вже провела у березні три матчі на груповому етапі відбору в Європі. Українці зустрілися на полі з французами, фінами, а також казахстанськими суперниками.

Кожен з трьох матчів завершився з однаковим рахунком — нічиєю в 1:1. Наразі українська збірна (3 бали) посідає друге місце у групі D. Лідером дивізіону передбачувано стала Франція (7 балів), чинний чемпіон світу.

Далі йдуть Фінляндія (2 бали), Боснія та Герцеговина (1 бал), а також Казахстан (1 бал).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?