Financial Times дізналося про нову проблему у питанні військової допомоги Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Financial Times дізналося про нову проблему у питанні військової допомоги Україні

Financial Times дізналося про нову проблему у питанні військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Міжнародні партнери України схвильовані тим, що масштаби допомоги Україні наближаються до своєї кульмінації, а у 2024 році можливі проблеми на тлі виборів у Штатах.

Джерело: Financial Times

Чому допомога Україні може зменшитися у наступному році

Як вдалося дізнатися журналістам, у європейських політичних колах зі стурбованість обговорюють те, як офіційний Вашингтон зможе допомагати Україні, враховуючи те, що в 2024 році у США розпочнуться вибори.

За словами американських посадовців, на наступні п’ять місяців необхідні кошти для підтримки нашої країни вже забезпечені.

Європейські союзники все більше сумніваються, чи зможуть США надалі надавати допомогу на рівні пакета на 48 млрд доларів, який схвалили у 2022 рокці, особливо з огляду на те, що потрібне буде затвердження Конгресу і майбутні вибори однозначно вплинуть на цей процес.

За словами одного з європейських інсайдерів видання, допомогу у таких масштабах, як зараз, "не вийде підтримувати вічно" – максимум два роки, однак точно не більше.

Новою проблемою в питанні допомоги Україні може стати Трамп

Офіційний Брюссель не має сумніви у тому, що Джо Байден хоче продовжувати підтримувати Україну у цій війні, однак його головним суперником на виборах, цілком ймовірно, стане Дональд Трамп, який відомий не лише своєю проросійською позицією, а й спробами схилити Київ до переговорів з Москвою.

Те, що говорить Дональд Трамп, має дуже значний вплив на те, наскільки складно все буде у Конгресі… Його позиція щодо фінансування для України дуже вплине на те, що буде відбуватися, коли треба буде знову затвердити підтримку, – заявив журналістам сенатор-демократ Кріс Мерфі.

На переконання американської влади, наступні 5 місяців будуть вкрай важливими для визначення того, як закінчиться війна, та навіть останнім реальним шансом для України змінити ситуацію на полі бою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?