Фінляндія назвала умову передання Україні танків Leopard 2
Категорія
Світ
Дата публікації

Фінляндія назвала умову передання Україні танків Leopard 2

Фінляндія назвала умову передання Україні танків Leopard 2
Джерело:  online.ua

За словами очільника комітету з питань оборони фінського парламенту Антті Гяккінена, його країна також має намір передати Україні бойові танки Leopard 2, однак за умови, якщо це рішення ухвалять й інші члени Європейського Союзу.

Джерело:  MTV Uutiset

Фінляндія пояснила, коли передасть Україні танки Leopard 2

Антті Гяккінен звертає увагу на те, що кожна країна Європи повинна буде певною мірою брати участь у процесі надання Україні танків, однак для його країни пріоритетом залишається власний оборонний потенціал.

Якщо Європа збирається розпочати більш масштабне постачання танків Україні, Фінляндії було б доцільно долучитися до цього процесу. Звичайно, з невеликим власним внеском, тому що для нас, як для прикордонної з Росією країни, власна обороноздатність завжди є пріоритетом, – зазначив фінський депутат.

За його словами, чимало членів Євросоюзу мають більші можливості для надання бронетехніки, ніж Фінляндія.

Як уже згадувалося раніше, наприкінці грудня депутати парламенту Фінляндії Андерс Адлеркройц (Шведська народна партія Фінляндії) і Атте Хар’янне ("Зелені") закликали владу країни прийняти рішення про передання Україні танків Leopard 2 й цим показати приклад для інших держав.

Згодом французький лідер Еммануель Макрон офіційно підтвердив, що його команда поставить ЗСУ колісні танки французького виробництва AMX-10 RC.

Також після завершення перемовин лідерів США і Німеччини Джо Байдена і Олафа Шольца стало відомо, що Вашингтон надасть Україні бойові машини піхоти Bradley, а ФРН має намір передати бронемашини Marder.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?