Фінські дослідники навчилися передавати електрику без дротів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Фінські дослідники навчилися передавати електрику без дротів

Фінські дослідники навчилися передавати електрику без дротів
Джерело:  online.ua

Дослідники з Університету Аалто у Фінляндії змогли досягти значного прориву у передачі електроенергії без застосування дротів. Використовуючи дві котушки діаметром 7,2 см, вони успішно передавали електрику на відстань 18 см з вражаючою ефективністю 80%..
Джерело: Університет Аалто

Фінські дослідники навчилися передавати електрику без дротів

Вчені пояснили, що головною проблемою бездротових зарядок є швидке зниження ефективності передачі енергії при збільшенні відстані між пристроями – передавальним майданчиком та пристроєм, що заряджається. Чим далі знаходяться пристрої один від одного, тим більше енергії втрачається в навколишньому просторі, що знижує загальну ефективність заряджання.
Команда Аалто розробила нову динамічну теорію бездротового заряджання, яка дозволяє покращити ефективність передання енергії на великих відстанях.

Під час дослідження вчені використали дві рамкові антени. Вони змогли усунути опір випромінювання в петлях та покращити процес передання енергії, змінюючи струми в антенах. Навіть на відстані 18 см ефективність передання енергії становила понад 80%.

Яка мета дослідження

На сьогодні головною проблемою бездротових зарядок є те, що ефективність заряджання падає дуже швидко зі збільшенням відстані між пристроями – передавальним майданчиком і самим пристроєм. Випромінювання від передавальної та приймальної котушок також заважає переданню енергії. Тому команда Аалто розробила нову динамічну теорію бездротового заряджання, яка дозволяє покращити ефективність передання енергії на великих відстанях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?