Фізики приголомшили новою теорією про походження Всесвіту
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Фізики приголомшили новою теорією про походження Всесвіту

Фізики приголомшили новою теорією про походження Всесвіту
Джерело:  online.ua

Фізики з Університету Ліверпуля неочікувано для всіх дійшли висновку, що Всесвіт міг існувати вічно, а "Великий вибух" – лише один з етапів його еволюції.

Джерело: Science Alert

Вчені висунули нову теорію Всесвіту

"Квантова фізика описує три з чотирьох фундаментальних взаємодій елементарних частинок. Загальна теорія відносності, з іншого боку, розробила найповніший опис гравітації, проте у двох точках – або сингулярності – вона не працює: у центрі чорної діри та на початку Всесвіту. Там гравітація поводиться не так, як у решті Всесвіту", - йдеться в повідомленні.

Щоб нарешті вирішити загадки сингулярності вченим потрібна квантова теорія гравітації, тобто зрозуміти, як вона поводиться на мікроскопічному рівні. Наразі є декілька підходів, зокрема, йдеться про теорію струн і петлеву квантову гравітацію. Однак фізики з Ліверпуля уже озвучили новий варіант.

"У всіх сучасних фізичних теоріях простір і час безперервні. Вони утворюють гладку тканину, що є основою всієї реальності. Але є й інша точка зору, що розглядає простір-час у вигляді окремих відрізків або "атомів". У такому випадку між двома найближчими подіями обов'язково знаходиться проміжок. Теорія причинних множин спритно позбувається проблеми сингулярності, тому що говорить, що речовину неможливо стискати нескінченно – вона не може стати меншою, ніж розмір "атома" простору-часу. Іншими словами, сингулярності не існує", - пише видання.

Вчені звертають увагу на те, що з класичної точки зору, причинні множини виростають з нічого у відомий нам Всесвіт.

Проте, згідно з новою теорією фізиків, Великий вибух не був початком зародження Всесвіту, оскільки причинні множини тягнуться в минуле без кінця, і завжди є щось, що було раніше. Науковці переконані, що у Всесвіту не було початку – він просто існував завжди, а те, що наукова спільнота називає Великим вибухом - це лише окремий момент в еволюції причинних множин.

Читайте також:

  • Вчені заявили про "приреченість" Марсу до вимирання життя на планеті.

  • Астрономи з’ясували, що ж насправді знищує міжзоряні об’єкти в космосі.

  • Науковці виявили частину речовини Всесвіту, якої не вистачало.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?