Астрономи з'ясували, що ж насправді знищує міжзоряні об'єкти в космосі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Астрономи з'ясували, що ж насправді знищує міжзоряні об'єкти в космосі

Астрономи з'ясували, що ж насправді знищує міжзоряні об'єкти в космосі
Джерело:  online.ua

Астрономи звертають увагу на те, що окрім чорних дір, зірок, планет та їх супутників у космічному просторі існує безліч інших об'єктів. За словами вчених, ці об'єкти можуть перебувати не лише довкола зірок, а й бути викинутими у міжзоряний простір. Однак наразі їх там вкрай мала кількість — дослідники нарешті змогли дізнатися, що ж знищує більшість із них.

Джерело: Arxiv.org

Вчені зрозуміли, що знищує міжзоряні об'єкти в космосі

"Ведучим автором нового дослідження став Vo Hong Minh Phan з Рейнсько-Вестфальського технічного університету Аахена, Німеччина. Та певно жодна сучасна наукова робота про міжзоряні об'єкти не обходиться без астронома з Гарварду Авраама Леба. Команда вчених досліджувала можливість руйнування різноманітних об'єктів у міжзоряному середовищі внаслідок "розмивання" їх галактичними космічними променями", - йдеться в повідомленні.

За словами астрономів, міжзоряні об'єкти у міжзоряний простір можуть потрапляти абсолютно різними шляхами. До прикладу, їх може викинути туди через гравітаційну взаємодію з масивними об'єктами. Є також варіант, що це може статися під час формування зоряної системи.

Дослідники намагалися з'ясувати, як на ці об'єкти впливають космічні промені. Як стверджують експерти, багато з таких космічних тіл складаються з льоду.

"Це заряджені частинки з високою енергією. Переважно такі частинки являють собою ядра атомів водню та гелію, які рухають зі швидкістю, близькою до швидкості світла. Траєкторія їх руху всенаправлена. Дослідження є досить приблизним, адже нам дуже мало відомо як про самі міжзоряні космічні тіла, так й про рівень космічних променів у різних частинах Галактики", - пише видання.

На переконання астрономів, саме у зв'язку з "розмиттям" об'єктів космічними променями вченим не вдається фіксувати ту їх кількість, яка мала б бути. Дослідники вважають, що їх знищили саме космічні промені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?