Forbes оцінив статки Святого Миколая
Категорія
Культура
Дата публікації

Forbes оцінив статки Святого Миколая

Forbes оцінив статки Святого Миколая
Джерело:  online.ua

За даними економістів Forbes, добрий чарівник Миколай міг би потрапити до рейтингу вітчизняних багатіїв, якщо підрахувати кошти, які святий витрачає на подарунки мільйонам українських дітей. Така кількість подарунків потребує великих інвестицій, тож улюбленець малят опинився б у десятці найзаможніших, між  бізнесменами Олександром Ярославським та Юрієм Косюком, статки яких оцінюють у 820 та 663 мільйонів доларів. 

Джерело: Forbes

Дохід св. Миколая міг би бути завбільшки з 815 мільйонів доларів складався б із:

  • подарунки дітям у грудні 2021 року – $354 млн;

  • потужності з виробництва іграшок – $289 млн;

  • потужності з виробництва солодощів – $167 млн;

  • нерухомість – $5 млн.

Резиденції канцелярії Миколая в Україні знаходяться у Львові (у Парку Культури та біля Шевченківського гаю), а також у Полтаві, Львівській області (с. Зиболки, «Зимова Казка»), Івано-Франківській області (с. Поляниця) та Одеській області (с. Осички).

Цього вистачило б, щоб потрапити на 10 місце до списку найбагатших України, який Forbes опублікував у травні 2021 року,

– повідомляють аналітики.

У 2021 році мали отримали подарунки під подушку близько семи мільйонів дітей в Україні, середня ціна цих цих презентів – майже 20 доларів. Якщо порівнювати витрати з аналогічного приводу в інших країнах, де вшановують християнського святого, то, наприклад, у Польщі ціна однієї приємності під подушкою - 37 доларів.

Окрім цих двох країн, чарівника згадують у ще деяких східноєвропейських країнах. Зокрема, у Хорватії, Чехії та Угорщині. Але, судячи з усього, там немає усталеної традиції щодо нічних походів Миколая від дому до дому з метою залишити під подушкою теплий спогад про себе .

У результаті на подарунки українським дітям піде близько $143 млн, а польським – $212 млн.

Що відомо про Святого Миколая

Його вшановують у католиків та православних. За традицією, батьки або близькі ставлять під подушку подарунки – нібито від самого Миколая. Напередодні малеча пише до нього листи зі своїми побажаннями, які кладуть у поштову скриньку або залишають за вікном. Неслухняним святий може принести і різку. Це сприймають як попередження, аби зрештою задуматися над своєю не зовсім зразковою поведінкою і виправитися.

За життя Миколай Мирлікійський, який є прототипом Чудотворця, справді допомагав позбутися бідності, дарував їжу голодним, неодноразово був заступником.

Читайте також:

  • Я її обожнюю — Том Фелтон розповів про свої почуття до зірки "Гаррі Поттера"

  • Шрами насильства залишилися — Джоан Роулінг зважилася на шокуюче зізнання.

  • Ілон Маск кинувся на допомогу авторці поттеріани Джоан Роулінг — цікаві деталі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?