Forbes приголомшив історією успіху доларових мільярдерів із України
Категорія
Технології
Дата публікації

Forbes приголомшив історією успіху доларових мільярдерів із України

Forbes приголомшив історією успіху доларових мільярдерів із України
Джерело:  online.ua

Українські бізнесмени Максим Литвин та Олексій Шевченко, які є співзасновниками Grammarly, стали доларовими мільярдерами завдяки тому, що їхній компанії вдалося залучити раунд фінансування у 200 млн доларів, а її капіталізація зросла до 13 млрд доларів.

Джерело: Forbes USA

Українці-засновники Grammarly стали доларовими мільярдерами

"Раунд інвестицій на 200 млн доларів не просто катапультував вартість компанії до 13 млрд доларів а й зробив мільярдерами двох її засновників - Максима Литвина та Олексія Шевченка. Статки підприємців, які запустили сервіс перевірки граматики, заснований на технологіях штучного інтелекту у 2009 році за допомогою програміста Дмитра Лідера, тепер оцінюються щонайменше по 4 млрд доларів у кожного", - зазначає видання.

Варто звернути увагу на те, що близько 22% акцій Grammarly належать інвесторам, які були учасниками двох раундах фінансування в 2019 та 2021 роках.

Що цікаво, Дмитро Лідер, третій співзасновник, володіє часткою лише в 1% - ці дані підтверджує Forbes Україна. За словами інсайдерів, наразі Литвин і Шевченко мають приблизно по 35% акціонерного капіталу Grammarly. Однак керівництво компанії спростовує оцінки Forbes, хоча поки "не надало жодних доказів" про інші показники своїх співзасновників.

"Grammarly є приватною компанією і не розголошує розподіл власності компанії або цифри", - повідомила нещодавно очільниця відділу комунікацій компанії Сенка Хаджимуратович.

Варто звернути увагу на те, що Grammarly має офіси в Сан-Франциско, Ванкувері та Києві.

"Згодом після запуску стартапу Литвин та Шевченко переїхали до США та Канади відповідно, щоб отримати ступінь MBA в Університеті Вандербільта та Університеті Торонто. Схоже, що один із них або обоє досі живуть у Ванкувері, і неясно, чи отримали вони громадянство США чи Канади", - наголошує видання.

Читайте також:

  • Відомий мільярдер озвучив попередження щодо криптоінвестицій

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?