Фотограф Євген Малолєтка став переможцем World Press Photo за світлину з Маріуполя
Категорія
Культура
Дата публікації

Фотограф Євген Малолєтка став переможцем World Press Photo за світлину з Маріуполя

Фотограф Євген Малолєтка став переможцем World Press Photo за світлину з Маріуполя
Джерело:  online.ua

Український фотограф Євген Малолєтка переміг в престижному фотоконкурсі World Press Photo з фотографією "Авіаудар по пологовому будинку в Маріуполі".

Джерело: World Press Photo

Малолєтка отримав премію за репортаж з Маріуполя

Український фотограф Євген Малолєтка був одним із небагатьох фотографів, які фіксували події у Маріуполі у лютому-березні 2022 року.

Ми приїхали в Маріуполь буквально за годину до вторгнення. 20 днів ми жили з фельдшерами в підвалі лікарні, а в притулках – зі звичайними громадянами, намагаючись показати, з яким страхом живуть українці, - сказав він.

На фото, зробленому 9 березня 2022 року зображена поранена вагітна 32-річна Ірина Калінина, яку було поранено внаслідок авіаудару по лікарні Маріуполя. Її син Мирон народився мертвим, через пів години Ірина також померла.

Що відомо про Євгена Малолєтку

Євген Малолєтка – військовий фотограф, журналіст і режисер з Бердянська.

З 2014 року він висвітлює війну в Україні. Також висвітлював Євромайдан, протести в Білорусі, війну в Нагірному Карабасі та пандемію COVID-19 в Україні.

У 2009 році він почав працювати штатним фотографом в українських ЗМІ, а потім став фрілансером, співпрацюючи з Associated Press, Al Jazeera, Der Spiegel та іншими.

За свою роботу під час облоги Маріуполя у 2022 році отримав Міжнародну журналістську премію Knight, премію Visa d'or News та премію Байє Кальвадос-Нормандія. Він також отримав нагороди Італії, Німеччини, Норвегії та США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?