Fox News дізнався про нову таємну угоду Росії та Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

Fox News дізнався про нову таємну угоду Росії та Ірану

Fox News дізнався про нову таємну угоду Росії та Ірану
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до Ірану в липні 2022 року уклав з владою країни таємну угоду про повернення Тегерану вивезеного в межах "ядерної угоди" 2015-го збагаченого урану.

Джерело:  Fox News  з посиланням на свої джерела в розвідці

РФ та Іран уклали таємну угоду щодо збагаченого урану – Fox News

Путін, який здійснив спеціальну поїздку до Ірану для укладення угод про постачання зброї між двома країнами, погодився схвалити прохання іранців, очевидно, через свою зацікавленість у компенсації іранцям за їхню допомогу (у війні в Україні - ред.), – розповідає редакція телеканалу.

Як стверджують інсайдери журналістів, офіційний Тегеран скористався нагодою, коли армії РФ конче потрібні були дрони для терору українського народу, й захотів отримати "ядерну гарантію", яка дала б можливість "швидко відновити свої запаси урану до тієї кількості і рівня збагачення, які підтримувались до відновлення "іранської ядерної угоди".

В угоді йшлося про те, що в разі офіційної відмови Білого дому від "ядерної угоди" Кремль "максимально швидко" поверне Ірану збагачений уран, який було вивезено після укладання домовленості 2015 року.

Як в Ірані відреагували на розслідування Fox News

Варто зазначити, що прессекретар представництва Ірану при ООН Моджтаба Бабаей не захотів коментувати інформацію американським журналістам.

Тегеран не планує створювати ядерну зброю, оскільки його військова доктрина забороняє використання зброї масового знищення в будь-якій формі, - заявив він.

Окрім того, наголошується, що у Держдепі США також відмовились від коментарів, однак заявили, що "в будь-якому випадку "іранська ядерна угода" не стоїть на порядку денному вже кілька місяців".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?