Франція не підтримує пропозицію ЄС щодо фінансування паркану на кордоні Польщі
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція не підтримує пропозицію ЄС щодо фінансування паркану на кордоні Польщі

Франція не підтримує пропозицію ЄС щодо фінансування паркану на кордоні Польщі
Джерело:  online.ua

Директор французького Управління із захисту біженців та осіб без громадянства, депутат Європарламенту та міністр у європейських справах країни виступають за твердість щодо білоруського режиму та вимагають гідного та контрольованого прийому біженців з гуманітарних та економічних причин. Зокрема, міністр Клеман Бон рішуче відкинув пропозицію 12 європейських країн будувати паркан на кордоні між Польщею та Білоруссю.

Джерело: Le Monde, Politico

Держави-члени ЄС повинні надати Польщі всю фінансову та оперативну підтримку, необхідну для встановлення гуманного поводження з мігрантами та для вивчення їх становища до їхнього прийняття в Європі відповідно до європейського законодавства. Такий посил спільної заяви колишнього Гендиректора Управління Франції із захисту біженців Паскаля Бріса, та депутата Європарламенту Даніеля Кон-Бендіта.

“Неможливо уявити, щоб Європейський Союз фінансував колючий дріт та патрулі, щоб відтіснити людей, які перебувають під загрозою загибелі назад за межі ЄС”, - йдеться у повідомленні.

Кілька тисяч чоловіків, жінок та дітей опинилися у пастці холоду та голоду на кордоні Білорусі та Польщі. Ця ситуація є результатом “нестримного цинізму білоруського режиму”, який організує прибуття цих мігрантів на східні кордони Європейського Союзу (ЄС) та кидає їх у смертельну безвихідь, вважають європарламентарі.

"Що стосується Росії, то вона або безпосередньо замішана в цьому маневрі, або дуже рада спробувати уявити себе чесним посередником, коли білоруська диктатура зобов'язана їй усім для свого виживання, а дестабілізація Європи залишається її метою", - йдеться у заяві чиновників.

 Будівництво паркану на кордоні між Польщею та Білоруссю – під питанням

Франція не підтримує пропозицію 12 країн ЄС щодо фінансування будівництва паркану на кордоні між Польщею та Білоруссю, заявив у вівторок міністр із європейських справ Франції Клеман Бон.

"Я за Європу, яка захищає свої кордони, але не за Європу, яка будує колючий дріт чи стіни", – сказав Бон France 2 після того, як Польща оголосила, що у грудні почне будувати стіну на кордоні через міграційну кризу.

Читайте також:

  • Влада Польщі розглядає можливість закриття нових прикордонних переходів на кордоні з Білоруссю

  • Російські десантники загинули під час висадки у Білорусі

  • РФ несподівано почала перекидати своїх десантників на кордон Білорусі з Польщею

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?