Польща розглядає нове жорстке рішення проти Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща розглядає нове жорстке рішення проти Білорусі

Польща розглядає нове жорстке рішення проти Білорусі
Джерело:  online.ua

13 листопада офіційно стало відомо, що влада Польщі розглядає можливість закриття нових прикордонних переходів на кордоні з Білоруссю. Окрім того, офіційна Варшава замислилася про закриття й залізничного сполучення.

Джерело: RMF FM

Польща розглядає варіант закрити залізничне сполучення з Білоруссю

За словами очільника Міністерства внутрішніх справ Польщі Маріуша Каміньського, офіційна Варашава наразі має багато механізмів впливу на команду білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

"Вони прекрасно знають, що ми можемо закрити нові переходи, в тому числі залізничний рух", - заявив польський міністр.

Що важливо розуміти, у зв'язку з напруженою ситуацією на польсько-білоруському кордоні Міністерство оборони країни офіційно заявило про повну бойову готовність. Окрім того, відомо, що нп кордон відправили близько 13 тисяч військових з 4 армійських дивізій.

Також офіційна Варшава вирішила звернутися до Великої Британії. Згідно з останніми даними, військових цієї країни теж мають намір залучити до охорони кордону з Білоруссю. Лондон згодився допомогти Польщі у ситуації, що склалася.

На думку очільника польської опозиції Дональда Туска, потрібно негайно розпочати консультації на рівні НАТО через ситуацію з мігрантами. Режим Лукашенка продовжує погрожувати відповіддю "Союзної держави", якщо війська Альянсу з'являться.

Що відомо прозагострення на кордоні Польщі та Білорусі

Як уже згадувалося раніше, вранці 8 листопада в мережі з’явилися відео, на яких видно велику групу мігрантів, що вирушил до польського кордону. За словами польських журналістів, відеоролик зняли в понеділок вранці недалеко від прикордонного переходу "Брузгі".

Офіційна Варшава стверджує, що білоруська влада готує наймасовіший штурм кордону нелегалами.

За словами міністра охорони Маріуша Блащака, наразі на кордоні перебувають 13 тисяч військових.

12 листопада кілька десятків мігрантів змогли прорватись через кордон Польщі у "Кузниці". За словами журналістів, зразу ж після незаконного перетину прикордонного переходу їх затримали польські силовики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?