Франція не вірила у вторгнення РФ, а Німеччина сподівалась на швидку поразку України — Джонсон
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція не вірила у вторгнення РФ, а Німеччина сподівалась на швидку поразку України — Джонсон

Франція не вірила у вторгнення РФ, а Німеччина сподівалась на швидку поразку України — Джонсон
Джерело:  online.ua

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розповів, що Франція заперечувала можливість вторгнення РФ в Україну, а Німеччина спочатку вважала швидку поразку України кращою за тривалу війну.

Джерело: Борис Джонсон в інтерв’ю  CNN Portugal

Джонсон розповів про ставлення до вторгнення РФ у країнах ЄС

Джонсон розповів, що західні країни по-різному ставилися до можливого вторгнення РФ в Україну, хоча пізніше держави ЄС об'єдналися навколо України й зараз надають їй непохитну підтримку.

Ця подія була величезним шоком... Ми бачили, як стягуються батальйонні тактичні групи Росії, але різні країни мали дуже різні погляди на це. На певному етапі німецька позиція полягала в тому, що коли таке станеться, то це буде катастрофа, але було б краще, якби все це швидко закінчилося, - сказав він.

Джонсон розповів, що така позиція Німеччина мала "різноманітні вагомі економічні причини" для такого підходу, але він вважав такий підхід помилковим.

Я не міг цього підтримати, я думав, що це згубний погляд на це. Але я можу зрозуміти, чому вони думали і відчували саме так, - сказав він.

Джонсон додав, що французький уряд взагалі вважав вторгнення Росії в Україну малоймовірним.

Не сумнівайтеся, що французи до останнього моменту заперечували це, — також сказав Джонсон.

Водночас видання нагадує, що президент Еммануель Макрон докладав багато зусиль, щоб відмовити Путіна від вторгнення в Україну.

Також Джонсон розкритикував реакцію Італії на загрозу вторгнення. Джонсон сказав, що її уряд — на той час очолюваний Маріо Драгі — "на якомусь етапі просто заявив, що не зможе підтримати позицію, яку ми займаємо" з огляду на їхню "величезну" залежність від російських енергоносіїв.

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії зазначив, що після вторгнення ставлення до РФ в Європі швидко змінилося.

Що сталося, так це те, що всі - німці, французи, італійці, всі, Джо Байден – побачили, що просто не було іншого виходу і що з Путіним не можна вести переговори. Після всіх моїх тривог... я віддаю належне тому, як діяв ЄС. Вони були єдині. Санкції виявилися жорсткими, - сказав експрем'єр, додавши, що відтоді "ЄС виконав блискучу роботу" у своєму протистоянні з РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?