В ОП заявили про безглуздість переговорів з Кремлем
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП заявили про безглуздість переговорів з Кремлем

В ОП заявили про безглуздість переговорів з Кремлем
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, спроби окремих західних країн переконати Україну у необхідності почати переговори з РФ є безглуздими після серії гучних перемог українських військових над окупаційною армією РФ. 

Джерело:   AFP

В ОП не бачать перспектив для переговорів з Кремлем 

Коли ти маєш ініціативу на полі бою, трохи дивно отримувати пропозиції на кшталт: "військовим шляхом усе одно не зробиш, треба домовлятися". Це означало б, що країна, яка повертає свої території, повинна капітулювати перед країною, яка програє, - зазначив Подоляк.

За його словами, Кремль не робив Україні жодних прямих пропозицій стосовно переговорів. Натомість в Москві вважають за краще передавати їх через посередників і навіть висуваючи можливість припинення вогню.

Подоляк наголосив, що офіційний Київ сприймає такі заяви, як простий маневр Кремля з метою домогтись оперативної паузи та підготуватись до чергового етапу війни проти України.

Росія не хоче переговорів. Росія веде комунікаційну кампанію під назвою "переговори". Вона просто зупиниться на деякий час і буде тренувати мобілізовані сили, знаходити додаткове озброєння та зміцнювати свої позиції, - наголошує представник ОП.

Подоляк підкреслив, що попре гучні військові поразки на полі бою та відступ з правого берега Херсонської області у Кремлі ще вважають, що мають достатньо сил для знищення України і тому переговори не мають сенсу.

Захід не може підштовхнути Україну до переговорів. Але наші партнери все ще вважають, що можна повернутися до довоєнної епохи, коли Росія є надійним партнером, - зазначив радник керівника ОП.

Радник голови ОП акцентував, відступ росіян із Київської області в березні, а потім із Харківської області у вересні, звільнення Херсона - все це стало "фундаментальним переломом у конфлікті".

Після низки військових перемогУкраїна не може дозволити собі жодної паузи у своєму контрнаступі, попри прихід зимових холодів і снігу, які ускладнюють ситуацію на місці. Сьогодні навіть невелика пауза лише додає втрат, яких зазнала Україна, - зазначив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?