Франція прогнозує схвалення нафтового ембарго для РФ уже незабаром
Категорія
Економіка
Дата публікації

Франція прогнозує схвалення нафтового ембарго для РФ уже незабаром

Франція прогнозує схвалення нафтового ембарго для РФ уже незабаром
Джерело:  online.ua

23 квітня очільник Міністерства економіки Франції Бруно Ле Мер запевнив, що держави-члени Європейського Союзу за декілька тижнів повинні підтримати рішення про повне припинення імпорту російської нафти.

Джерело:  BFMTV

Ухвалення нафтового ембарго для РФ відбудеться за лічені тижні - Париж

За словами французького міністра, позицію офіційного Парижа підтверджує глава держави Еммануель Макрон.

Президент кілька разів говорив, що санкції потрібно посилити...Президент не каже, що йдеться про газ, тому що ми знаємо, що для певної кількості європейських держав просто зупиниться вся їхня економічна діяльність... Те, що сьогодні на столі – це заборона на імпорт нафти з Росії, - наголосив Бруно Ле Мер.

Він також звернув увагу на те, що дасть можливість нарешті заблокувати потік валюти до Росії. Французький міністра нагадв, що саме нафта наразі залишається основним джерелом іноземної валюти для Росії. За його словами, це 700 мільйонів доларів фінансових ресурсів на день.

Ми повинні досягти успіху в об’єднанні 27 держав-членів, ми ще не там. Ще є опір, є обгрунтоване занепокоєння. Ми повинні на них реагувати... Для мене це більше питання тижнів, ніж місяців, - наголосив представник команди Еммануеля Макрона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?