Франція розслідує російський філіал Auchan за підозрою в корупції
Категорія
Економіка
Дата публікації

Франція розслідує російський філіал Auchan за підозрою в корупції

Франція розслідує російський філіал Auchan за підозрою в корупції
Джерело:  online.ua

Французька прокуратура розслідує російську дочірню компанію групи Auchan за підозрою в шахрайстві та хабарництві співробітників.

Джерело: Financial Times

Російський Auchan перевіряють на корупцію

Це судове розслідування було відкрито 10 березня 2020 року за фактами підкупу іноземної посадової особи, але про його існування лише нещодавно стало відомо.
Антикорупційний відділ прокуратури розпочав роботу через кілька днів після того, як у березні 2020 року видання Les Echos звинуватило менеджерів із закупівель Auchan у Росії в тому, що вони вступили в змову з постачальниками, щоб викачати гроші з дочірньої компанії через сфальсифіковані тендери та штучне підвищення цін.

Прокуратура перевіряє звинувачення у підкупі іноземного чиновника, підкупі окремою особою, а також у співучасті та приховуванні цих злочинів.

Auchan та його власників, французьку сім’ю Мюльє вже критикували за те, що вони залишилися в країні після вторгнення в Україну, незважаючи на те, що багато західних компаній пішли.

Сім'я також володіє постачальником спортивних товарів Decathlon і роздрібним магазином DIY Leroy Merlin.

Auchan відкрився в РФ у 2002 році та має 230 торгових точок і понад 30 000 співробітників.

У лютому 2023 року журналісти-розслідувачі знайшли докази того, що Auchan допомагає російській армії х продовольством і збирає інформацію щодо своїх співробітників для їхньої мобілізації.

Які західні компанії залишилися працювати в РФ

В РФ залишилося багато західних компаній, які продовжують там роботу, незважаючи на визнання її країною-агресором та санкції.

Розповідаємо, які чому деякі західні компанії спонсорують війну РФ проти України.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?